Upphandlingschef till Varbergs kommun

Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss?

Vi söker en positiv och drivande chef att leda vår fantastiska upphandlingsavdelning!
Upphandlingsavdelningen ingår i kommunstyrelsens förvaltning som en avdelning under Ekonomikontoret. Tjänsten som upphandlingschef är direkt underställd kommunens ekonomidirektör och du ingår i ledningsgruppen för ekonomikontoret.

Upphandlingsavdelningen driver den strategiska utvecklingen av kommunkoncernens upphandling och följer upp, utvärderar samt utvecklar kommunens inköp utifrån policy och riktlinjer. Vidare löser upphandlingsavdelningen kommunens behov av gemensamma upphandlingar samt stödjer facknämnder och kommunens bolag vid upphandling. Avdelningen ansvarar för drift och utveckling av kommunens e-handel. Inom upphandlingsavdelningen arbetar åtta upphandlare samt tre E-handelsutvecklare som driver kommunens beställningssystem.

Arbetsuppgifter

Du driver arbetet med att utveckla kommunens upphandlingsarbete för en effektiv, rationell och väl fungerande upphandlingsverksamhet. Du följer aktivt utvecklingen inom upphandlingsområdet och kommer med initiativ till förbättringar inom kommunkoncernen. Du är drivande i utveckling, framtagande och implementering av nya policys, strategier och riktlinjer inom upphandlingsområdet.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att leda arbetet för upphandlingsavdelningens elva medarbetare. Rollen innebär ansvar för personal, budget, verksamhet och arbetsmiljö.

I ditt chefsuppdrag ingår att genomföra enstaka upphandlingar främst i syfte att upprätthålla kompetens inom praktiskt upphandlingsarbete. I arbetet ingår också tecknande av avtal samt att arbeta strategiskt med upphandlingsfrågor. Exempel på andra arbetsuppgifter är:

• att kommunkoncernens behov av övergripande upphandlingar tillgodoses
• att verka för samordning av upphandlingsverksamheten inom kommunen
• att följa upp och analysera upphandlingsfrågor och egna ramavtal
• att verka för uppfyllelse av politiskt antagna mål gällande upphandling som styrmedel
• att sprida information om bl. a pågående upphandlingar och tecknade avtal
• att utgöra en kvalificerad stödfunktion för kommunens förvaltningar och bolag i upphandlingsfrågor
• att vara kommunens samverkandepart med andra upphandlande myndigheter

Du leder arbetet i upphandlingsstrategiska gruppen som består av representanter från de kommunala bolagen och största förvaltningarna.

Hela inköpsprocessen i Varbergs kommun sker elektroniskt och vi är bland de främsta i Sverige vad gäller E-handel. Du agerar som systemägare av TendSign, Visma Proceedo och BuboInvoice.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en drivande ledare med erfarenhet av att bygga starka lag. Du har gedigen erfarenhet av offentlig upphandling och är redo att leda kommunens fortsatta upphandlingsarbete och utvecklingen av elektronisk handel.

Du har en relevant akademisk examen inom ekonomi, juridik, entreprenad eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Önskvärt att du har kompletterat med inköps/upphandlarutbildning samt att du har dokumenterad kunskap i LOU.

Du har omfattande praktisk erfarenhet av offentlig upphandling gärna inom entreprenad och av att arbeta med elektroniska verksamhetssystem. Du har ett strategiskt och affärsmässigt förhållningssätt och verkar ur ett helhetsperspektiv.

Du trivs i ledarrollen och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Social kompetens, lyhördhet och samarbetsförmåga samt förmåga att leda möten och bygga relationer är egenskaper som vi lägger stort vikt vid.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett utvecklande arbete såväl yrkesmässigt som personligt, i en mångfalt prisbelönt kommun i kraftig tillväxt. 

Mer information och ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta ekonomidirektör Jens Otterdahl Holm 070-983 85 49 eller chefsrekryterare Per Synnes 070-299 15 30 per.synnes@varberg.se.

Sista ansökningsdatum: 2021-01-17
Referensnummer: A985173

Fackliga företrädare

Akavia, Carmen Mangas Hernandez 073-033 74 25
Vision, expedition 0723-58 03 90

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare
Antal tjänster: 1

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


Sista ansökningsdatum
2021-01-17

Referensnummer
A985173

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb