Upphandlingsjurist till ekonomienheten, Säkerhetspolisen

Är du specialiserad på upphandlingsjuridik? Vill du bidra till att Säkerhetspolisens upphandlingar och inköp hanteras affärsmässigt och upphandlingsjuridiskt korrekt? Då ska du söka tjänsten som upphandlingsjurist hos oss.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2022-01-16

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
Som upphandlingsjurist säkerställer du att myndigheten följer aktuellt upphandlingsregelverk, interna regler och rutiner i samband med upphandlingar, förnyade konkurrensutsättningar och avrop. Du granskar upphandlingsdokument och avtal, bidrar i myndighetens hantering av överprövningar och gör riskbedömningar från ett upphandlingsjuridiskt perspektiv.

Upphandlingsjuridisk rådgivning till upphandlingskollegor och till övriga myndigheten är också en del av ditt uppdrag. Särskilt inför beslut om upphandlingar och inköp med upphandlingsjuridiska konsekvenser. Du informerar upphandlare och inköpare vid lagförändringar eller uppdateringar, men även aktuella domstolsbeslut och praxis inom upphandlingsområdet.

Till stor del har ditt arbete fokus på utvecklingsarbetet av upphandling och inköp. Du är också en del i myndighetens arbete vid en skadeståndstalan och eventuella överprövningar av myndighetens offentliga upphandlingar. Du avger upphandlingsjuridiska yttranden och beslut och vid behov ska du även kunna genomföra kvalificerade upphandlingar samt hålla interna utbildningar på upphandlingsområdet.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Du har följande kompetens:

  • Juristexamen alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Praktisk erfarenhet av att arbeta med upphandlingar
  • Flerårig aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med upphandlingsjuridik enligt lagen om offentlig upphandling (LOU)
  • God förståelse för upphandlingslagstiftningens möjligheter och begränsningar
  • Erfarenhet av att självständigt ha genomfört överprövningsprocesser i förvaltningsdomstol
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

 

Har du erfarenhet av lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS) är det meriterande.

Det här är kollegan vi söker
Du är en ansvarstagande person som trivs med att arbeta tillsammans med andra, men arbetar också bra självständigt. Du driver och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt och gör de prioriteringar som behövs. De tidsramar som sätts upp är du noggrann med att hålla.

Ditt arbete behandlar ofta flera aspekter och involverar många parter. Därför behöver du vara pedagogisk och ha lätt för att kommunicera och uttrycka dig.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som chef och medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 00. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Vi eftersträvar även en jämn könsfördelning.

Ansök via Sök jobbet-länken här intill. Du kan läsa mer om ansökningsprocessen på på vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2022-01-16.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag: 2022-01-16

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb