Upphandlingsjurister till Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet

Vi expanderar och behöver bli fler upphandlingsjurister. Har du några års erfarenhet inom området upphandlingsjuridik samt varit rådgivare och kvalitetsgranskare i flera olika upphandlingsprojekt så kan vi erbjuda en intressant och utvecklande tjänst hos oss.

Statens inköpscentral upphandlar och förvaltar 1900 avtal inom ett 30-tal avtalsområden med 730 leverantörer som regelbundet konkurrensutsätts i nya upphandlingar. Syftet med verksamheten är att samordna de statliga upphandlingarna och därigenom skapa besparingar för staten. Vårt mål är därför att tillhandahålla rätt ramavtal i rätt tid, med rätt avropsstöd. Det innebär att vår verksamhet är behovsdriven, affärsmässig och juridiskt korrekt så att våra ramavtal blir det naturliga valet för myndigheter.

Vi består av fyra enheter och en stab. Enheten för upphandlings- och avtalsjuridik består av sex medarbetare.

Din roll som upphandlingsjurist

Vi som upphandlingsjurister förväntas ha spetskompetens inom upphandlingsjuridiken och ge ett verksamhetsanpassat effektivt juridiskt stöd av hög kvalitet för att säkerställa att ramavtalen är behovsanpassade, affärsmässiga och hållbara. Arbetet bedrivs i högt tempo med flera uppdrag parallellt. Vi är en mogen och prestigelös grupp som arbetar mobilt och flexibelt och tar ansvar tillsammans för att utveckla vår verksamhet.

Vi arbetar oftast i projektform och ditt uppdrag är att stödja avdelningens medarbetare, både som rådgivare och kvalitetsgranskare i upphandlingsjuridiska och avtalsrättsliga frågor utifrån juridiska och affärsmässiga aspekter. Du för talan och leder processer i domstol, utvecklar och granskar upphandlingsunderlag, upprättar och granskar avtal samt stödjer avdelningens arbete med uppföljning och förvaltning av ramavtal. Du skriver även remissvar, utarbetar rutiner och mallar samt utbildar medarbetare och medverkar på så sätt i avdelningens metod och processutvecklingsarbete.

Är du vår framtida kollega?

Vi söker dig som har:

  • svensk jur.kand./juristexamen (180p/270hp) gärna med inriktning mot upphandlingsrätt och/eller kommersiell  avtalsrätt.
  • mycket god kännedom om svensk upphandlingslagstiftning och EU:s upphandlingsbestämmelser
  • några års erfarenhet av kvalificerat, praktiskt offentligt upphandlingsarbete
  •  praktisk erfarenhet av överprövningsprocesser
  •  praktisk erfarenhet av upprättande av avtal och avtalsskrivning, gärna från flera olika branscher

 Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av samordnade ramavtalsupphandlingar
  • praktisk erfarenhet av projektledning
  • praktisk erfarenhet av förhandling med leverantörer
  • praktisk erfarenhet av att leda och hålla presentationer samt att tala inför större grupper

Det är även meriterande om du är notariemeriterad eller har varit föredragande jurist vid domstol

Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt, har en god analytisk förmåga samt förmåga att arbeta utvecklingsinriktat. Du är ansvarstagande och gör korrekta prioriteringar utifrån verksamhetens behov. Som person har du en mycket god stilistik förmåga samt kommunicerar väl, både muntligt och   skriftligt. Du kan förmedla komplexa uppgifter på ett pedagogiskt sätt.

Rollen som upphandlingsjurist ställer krav på att du kan driva dina egna ärenden självständigt samtidigt som arbetet i stor utsträckning sker i samverkan med enheten och verksamheten, vilket gör att det är viktigt att din samarbetsförmåga är mycket god och att du kommunicerar väl med kollegor som har olika bakgrund och kompetenser.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information
Tillträde snarast. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via Sök jobbet-knappen längre ned, inklusive CV
och personligt brev, senast den 8 februari 2021.

Kontaktpersoner
Anna Ekberg, Enhetschef, Enheten för upphandlings- och avtalsjuridik, telefon 08-700 07 56, 073-427 57 89
Karin Edstrand, Saco-S, telefon 08-700 08 48,
Hanne Konradsen, ST, telefon 08-700 07 88

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansök senast:

2021-02-08

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb