Uppsala kommun söker Enhetschef upphandling

Vill du kombinera din kompetens inom upphandling med ledarskap?
Vill du jobba i en kommun med fokus på ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling? Då kanske vi har jobbet för dig!

Uppsala är med sina över 200 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm.

Uppsala kommun köper varor, tjänster och entreprenader för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling.
Vi på avdelningen för Upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar. Avdelningen består även av ett antal stödfunktioner såsom avtalscontrollers, verksamhetcontroller, e-handelssamordnare och inköpsassistenter. Vi är totalt 28 medarbetare och är uppdelade i  tre enheter; en stödenhet och två upphandlingsenheter. Upphandlingsenheten Fastighet och entreprenad består av 8 st upphandlare från produktkategoriteamen Fastighet och entreprenad, Fordon och transport samt Livsmedel. Upphandlingsenheten Varor och tjänster består av 9 st upphandlare från teamen IT, Tjänster, Varor samt Vård och omsorg.

För upphandlingsenheten Fastighet och Entreprenad söker vi nu en enhetschef som även kommer att arbeta operativt med att genomföra upphandlingar.

Ditt uppdrag

Som enhetschef leder du en grupp bestående av 8 personer där du har fullt personal- och arbetsmiljöansvar samt ansvarar för att planera och fördela arbetet (upphandlingarna) inom din enhet. Rollen innebär även budgetansvar. Rapportering sker till avdelningschef för Upphandling.
Du kommer även att arbeta operativt som upphandlare vilket innebär att du projektleder upphandlingar och ansvarar för att planera och genomföra dessa på ett affärsmässigt sätt samt ser till att verksamhetens/ kommuninvånarnas behov och de politiska målen uppfylls.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt kunskap förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar inom offentlig sektor enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling). Har du varit/ är chef med personalansvar är det en fördel men vi ser det inte som ett måste. Däremot bör du ha erfarenhet av arbetsledande roller, exempelvis som mentor, projekt-/ teamledare. Vi ser det som meriterande om du har gått en ledarskapsutbildning. Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Som enhetschef har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du förstår vikten av att i din roll vara serviceinriktad och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Som person uppskattar du samarbete och i förhållande till dina arbetsuppgifter tar du både initiativ och ansvar och driver arbetet framåt. Du leder genom att ge stort förtroende till dina medarbetare och har ett uttalat coachande förhållningssätt.

Kontakt
Susanne Afzelius, Verksamhetschef , 018-727 10 26.
Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Britt Pedersen, 018-727 67 12.

Fackliga företrädare:
Jonny Eliasson, SACO 018-727 22 12
Liselotte Ehn, Vision 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag är 3 mars 2021

Sista ansökningsdatum: 2021-03-03

Referensnummer: KSN-2021-00492

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb