Uppsala universitet söker avtalscontroller

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Vi söker en avtalscontroller vid avdelningen för ekonomi och upphandling (AEU) med tillträde snarast och tills vidare, med placering i enheten för upphandling och inköp.

Avdelningen för Ekonomi och Upphandling är en del av Uppsala universitets förvaltning. En av huvuduppgifterna är att ge universitetets institutioner och avdelningar råd och stöd inom avdelningens uppdrag. Enheten för upphandling och inköp ansvarar för upphandling avseende universitetets anskaffning av varor och tjänster över direktupphandlingsgränsen utifrån verksamhetens behov samt bistår med råd vid direktupphandling, upphandlar ramavtal, ger stöd i upphandlingsfrågor och samordnar dessa såväl internt som externt samt ansvarar för central administration, underhåll och förvaltning av universitetets e-handel. Översyn av arbetsprocesser och arbetsfördelning inom enheten pågår. Enheten arbetar inte kategoriindelat i dagsläget men någon form av specialisering kan bli aktuell beroende på vad resultatet av översynen blir.

Arbetsuppgifter: 

Som avtalscontroller har du en nyckelfunktion när det gäller avtal inom upphandlings- och inköpsområdet. Du följer upp och förvaltar ramavtal tillsammans med verksamhet, upphandlare och inköpare där även kontakter och samråd med leverantörer ingår. Du ger stöd och vägledning till universitets beställare i avrops- och beställarfrågor och har ett konsultativt förhållningssätt. Du ansvarar för att avtalsdatabasen hålls uppdaterad och informerar om nya ramavtal och andra förändringar.

Du samarbetar inte bara med dina kollegor på avdelningen utan med hela universitetet. Du kommer att utbilda chefer och medarbetare inom hela universitetet. Det krävs att du är pedagogisk i ditt sätt att utbilda och förklara och har god kommunikationsförmåga.

Du analyserar, strukturerar och följer upp inköp i spendanalys. Du följer inköpsmönster och bidrar till att regler (interna och externa) följs för att garantera att inköp görs korrekt och redovisas på rätt sätt. Du tar också fram statistik som utgör underlag för planering av upphandlingar, ramavtalsuppföljningar mm. Tillsammans med upphandlare deltar du i upphandling för att bl a bidra i kravställning i upphandlingsdokument. För att lyckas i rollen som avtalscontroller på UU är det viktigt att du har intresse för inköp och avtalsförhållanden och att du snabbt kan sätta dig in i olika avtal och dess tolkning.

Kvalifikationskrav:

  • Högskoleutbildning inom ekonomi, juridik, teknik eller annan motsvarande utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Minst 3 års erfarenhet av motsvarande uppgifter och/eller ekonomisk analys
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
  • Mycket goda kunskaper i excel och erfarenheter av olika IT-system
  • Erfarenhet och vana från beställar- och leverantörsdialog

Du trivs när du får arbeta med flera parallella projekt och ha många kontakter, både inom UU och med leverantörer. Du har lätt för att samarbeta, är drivande och skicklig på att skapa goda relationer. Vidare har du god analytisk förmåga, är beslutsam och förtroendeingivande. Din sociala kompetens samt kommunikativa förmåga hjälper dig i ditt arbete och du är lyhörd för verksamhetens behov. Du är lösningsorienterad och tar gärna initiativ till förbättringsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där mycket god servicekänsla och samarbetsförmåga krävs.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

  • Erfarenhet av arbete i högskolesektorn, annan offentlig verksamhet eller annan stor organisation
  • Utbildning inom avtals- och köprätt samt erfarenhet av offentlig upphandling och LOU

Placering:Uppsala universitet, Avdelningen för ekonomi och upphandling
Antal lediga befattningar: 1
Ort:
Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Lön:
Individuell lönesättning.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Anställningsform: Heltid. Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.
Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Ekonomidirektör Hanna Mörtberg, 018-471 6256, hanna.mortberg@uadm.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 15 juni 2020, UFV-PA 2020/1868.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem som du når via ”Sök jobbet” i denna annons.

Facklig företrädare:

Seko Universitetsklubben seko@uadm.uu.se
ST/TCO tco@fackorg.uu.se
Saco-rådet saco@uadm.uu.se


Sista ansökningsdag
2020-06-15

Referensnummer
UFV-PA 2020/1868

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb