Utvecklingsinriktad enhetschef till upphandling, juridik och föreningsstöd

Stockholms Stad, Socialförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi söker en enhetschef som vill leda utvecklingsarbetet för att säkerställa god kvalitet i våra upphandlingar och motverka välfärdsbrott. Nu söker vi dig som vill bidra med ett betydelsefullt och spännande arbete där du kan göra skillnad för Stockholm stads socialtjänst.

Om enheten upphandling, juridik och föreningsstöd
Enheten Upphandling, juridik och föreningsstöd ansvarar för rådgivning, genomförande och uppföljning av upphandlingar på uppdrag av egna driftverksamheter, stadsdelsnämnderna och kommunfullmäktige. På enheten utförs även utredningar och uppföljningar av föreningsstöd till ideella föreningar som genom sin verksamhet kompletterar socialnämndens egna insatser.
Övriga arbetsuppgifter är juridisk rådgivning kring inköp och upphandlingar, avtalsförvaltning, och idéburet offentligt partnerskap (IOP).
Enheten befinner sig i ett utvecklingsskede där vikten av att säkerställa en hög kvalitet och samverkan för att motverka välfärdsbrott är stora fokusområden.

Om ditt uppdrag som enhetschef
Ditt uppdrag som enhetschef är att driva, utveckla, och följa upp enhetens arbete för att kvalitetssäkra genomförandet av upphandlingar för socialförvaltningen och den stadsövergripande socialtjänsten.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Styrning, kontroll och uppföljning av socialförvaltningens och den stadsövergripande socialtjänstens upphandlingar
 • driva strategiskt arbete för att uppnå högsta kvalitet enligt fastställda mål
 • leda och coacha medarbetare att nå resultat
 • säkerställa regelbundna uppföljningar och utredningar av avtal
 • samordning och styrning för att bidra i stadens arbete att motverka välfärdsbrott
 • samverkan med cheferna inom förvaltningen, politikerna i socialnämndens organisations- och föreningsutskott samt övriga aktörer inom och utanför staden.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten har:

 • högskoleutbildning med relevant inriktning inom exempelvis juridik eller ekonomi alternativt utbildning och erfarenhet förvärvad på annat sätt som vi bedömer som likvärdig
 • kunskaper inom upphandling (LOU)
 • erfarenhet av att leda medarbetare
 • god förmåga att uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • att arbeta i en politiskt styrd organisation
 • strategiskt arbete med upphandling
 • att leda förändrings- och utvecklingsarbete.

Personliga kompetenser
I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dessa personliga kompetenser:
Som enhetschef är du proaktiv och drivande i utvecklingsarbete. Du främjar nytänkande och engagerar dina medarbetare. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat och anpassar din inriktning när förutsättningar ändras. Du har en helhetssyn och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du kommunicerar tydligt både skriftligt och muntligt och säkerställer att förväntningar är klara. Som enhetschef har du en god samarbetsförmåga då rollen innebär mycket samverkan både inom staden och med andra aktörer.

Varmt välkommen med din ansökan!


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb
GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide–upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.