Vill du göra skillnad som bolagsjurist på SKL Kommentus?

Vill du arbeta i upphandlingsjuridikens framkant? Är du mån om att personuppgifter hanteras på ett förtroendeingivande sätt i digitaliseringens tidevarv? Vill du underlätta vardagen för offentlig sektor, frigöra resurser till välfärden och bidra till ett hållbart samhälle? Då har vi jobbet för dig.

Tjänsten  
SKL Kommentus Juridiska avdelning ska bestå av sex jurister och vi söker dig som vill komplettera teamet med kunskaper om dataskyddsförordningen, offentlig upphandling och avtal. Du får en viktig  roll att ge råd och stöd till Kommentus verksamheter om dataskyddslagstiftningen. I den rollen ingår visst samarbete med våra ägare Sveriges Kommuner och Regioner och systerföretaget Inera. Vidare får du  möjlighet att specialisera dig inom några av SKL Kommentus inköpscentrals kategorier. Din roll är att vara den juridiska expertisen i de team som upphandlar respektive förvaltar inköpscentralens ramavtal.

Arbetet går ut på att granska upphandlingsdokument, utforma avtal, hantera överprövningar, bistå vid avtalstolkningar och tvister samt bidra till kategorins strategiska utveckling. Det löpande arbetet omfattar även rådgivning och att ta fram rättsutredningar. Du blir medlem i vårt Juridiska råd som bl.a. sköter juridisk omvärldsbevakning för SKL Kommentuskoncernen. Beroende på tidigare erfarenhet och intresse finns också goda möjligheter att utbilda, hålla föredrag och skriva artiklar.

Kvalifikationer och egenskaper

  • Jurist- eller affärsjuridisk examen
  • Minst fyra års erfarenhet av upphandlings- eller avtalsrättsligt arbete från upphandlande myndighet/enhet, advokatbyrå eller likvärdig kvalifikation
  • Du är analytisk, strukturerad och har en förmåga till helhetssyn samt kan prioritera det som är viktigt för verksamheten
  • Ett genuint intresse för stöd, service och att förmedla kunskap
  • Erfarenhet av arbete med dataskyddslagstiftningen är mycket meriterande

Din profil 
För att lyckas i ditt arbete hos oss har du ett stort intresse för dataskyddslagstiftningen, offentlig upphandling och avtalsrätt. Du sätter kunden i fokus, har förmågan att se affären och tycker att det är kul att jobba lösningsinriktat. Vidare är du engagerad, har god samarbetsförmåga samtidigt som du är självständig i ditt arbete. Till ditt sätt är du pedagogisk, prestigelös och kan konsten att balansera mellan noggrannhet och effektivitet. Trivs du på en arbetsplats med högt tempo och spännande utmaningar så passar du bra in hos oss.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Ansökan 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 17 mars.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om SKL Kommentus
SKL Kommentuskoncernen består av fyra bolag och vi är fler än 100 medarbetare på kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg varav en stor andel jurister, som alla arbetar med vår kärnverksamhet som är att hjälpa både kommunala och statliga organisationer att tillgodose sitt behov av varor, tjänster och byggentreprenader. Läs mer om vår verksamhet på vår www.sklkommentus.se

Är det någonting vi är extra stolta över så är det våra medarbetare. Genom att rekrytera många kompetenta medarbetare jobbar vi tillsammans mot framtiden och vårt mål om att bli Sveriges bästa arbetsplats. Vi är sedan november 2018 en Great Place To Work-certifierad arbetsplats.

Eller vet du någon som skulle passa ännu bättre? Berätta för dem.


Sista ansökningsdag
17 mars

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb