Upphandlingen omfattar laboratorietjänster som kommunen behöver för provtagning av bland annat livsmedel och dricksvatten.
Göteborgs stad pekar på att den aktuella upphandlingen lämpar sig för ett dynamiskt inköpssystem genom att behoven ser så olika ut i den kommunala förvaltningen och dess bolag.
– Det blev tydligt redan tidigt i förarbetet att verksamheterna har olika behov både vad gäller analysomfattning och tid för provsvar. Avtalsgruppen, där representanter från verksamheterna ingår, har varit väldigt engagerade under hela processen och är positiva till att pröva detta, säger upphandlingsledaren Matilda.Olenmark (bilden) på Göteborgs stads webbplats.
Upphandlingsmodellen bygger på två delar med en första del att inrätta ett system där marknadens leverantörer kan ansöka om att delta och att sedan avrop görs efter behov och konkurrensutsättning. Till skillnad från ramavtal kan nya leverantörer tillkomma under avtalsperioden.
Nuvarande ramavtal för området gäller fram till i höst och planeringen bygger ska det nya, dynamiska inköpssystemet vara på plats under sommaren för att börja skriva avropsavtal.
Planerad giltighetstid är åtta år.
Kommentatorerna ansvarar för sina egna kommentarer