Säkerhetspolisen söker upphandlingsjurist

Vi söker dig som är specialiserad på upphandlingsjuridik och som vill vara med och bidra till att Säkerhetspolisens upphandlingar och inköp hanteras affärsmässigt och upphandlingsjuridiskt korrekt. Här får du möjlighet att arbeta med upphandling och avtalsskrivning inom ett brett verksamhetsområde.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-10-29

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Som upphandlingsjurist är du en viktig del i utvecklingsarbetet med upphandling och inköp. I rollen ingår bland annat att avge upphandlingsjuridiska yttranden och beslut samt representera myndigheten vid skadeståndstalan eller eventuella överprövningar av myndighetens offentliga upphandlingar. Du håller interna utbildningar på upphandlingsområdet och informerar upphandlare och inköpare vid lagförändringar och uppdateringar, men även aktuella domstolsbeslut och praxis inom upphandlingsområdet.

Du kommer även arbeta med att säkerställa att myndigheten följer aktuellt upphandlingsregelverk samt interna regler och rutiner i samband med upphandlingar, förnyade konkurrensutsättningar och avrop. Du granskar upphandlingsdokument, hanterar överprövningar och gör riskbedömningar från ett upphandlingsjuridiskt perspektiv. Du tillhandahåller upphandlingsjuridisk rådgivning till upphandlingskollegor och till myndigheten i övrigt inför beslut om upphandlingar och inköp med upphandlingsjuridiska konsekvenser. Vid behov kan det även bli aktuellt att genomföra kvalificerade upphandlingar.

Tjänsten är placerad på ekonomienheten som är en del av avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver även myndighetsgemensam verksamhet inom områdena fastighet och service, HR och kommunikation.

Din kompetens

För den här rollen krävs det att du har juristexamen tillsammans med flera års aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med upphandlingsjuridik enligt LOU. Därtill har du praktisk erfarenhet av att arbeta med upphandlingar och god förståelse för upphandlingslagstiftningens möjligheter och begränsningar. Du har även erfarenhet av att självständigt ha genomfört överprövningsprocesser i förvaltningsdomstol.

Erfarenhet av lagen om upphandling på förvars- och säkerhetsområdet (LUFS) är meriterande.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarstagande och självständigt driver ditt arbete framåt. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller de tidsramar som ställts upp. Vi ser också att du är pedagogisk och kan förmedla din kunskap till olika yrkeskategorier och initierar och underhåller goda samarbeten. Du har lätt för att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 00. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast den 2020-10-29.

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och ann


Sista ansökningsdag
2020-10-29

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb