Uppsala universitet söker upphandlingschef

Uppsala universitet, Avdelningen för ekonomi och upphandling

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Är du beredd att leda och utveckla verksamhet och medarbetare i en komplex organisation? Har du gedigen erfarenhet av operativt och strategiskt inköpsarbete, kunskap inom LOU och ett serviceinriktat förhållningssätt? Vill du främja ett öppet arbetsklimat och stärka delaktighet? Är du strategisk, strukturerad kommunikativ och leder genom öppenhet och långsiktighet?

Avdelningen för ekonomi och upphandling

Universitetets driftkostnader uppgår till 1,4 Mdr per år. Upphandlingar av varor och tjänster spänner över ett brett område, bl.a. tjänster kopplade till olika verksamhetsområden, IT-upphandlingar, resor, konsulttjänster och inte minst forskningsutrustning och vetenskapliga instrument.

Avdelningen för Ekonomi och Upphandling (AEU) är en del av Uppsala universitets förvaltning. Avdelningen består av fem enheter. Enheten för upphandling och inköp är en av dessa och har för närvarande 17 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill leda, utveckla och samordna arbetet vid enheten tillsammans med dina medarbetare. Du har fokus på goda affärer med hög affärsmässighet inom ramen för upphandlingslagstiftningen. Som upphandlingschef har du ansvar för enhetens personal och ekonomi och är direkt underställd ekonomidirektören. Rollen omfattar att ansvara för upphandling avseende universitetets anskaffning av varor och tjänster samt även att, på en övergripande nivå, ge stöd i upphandlingsfrågor och samordna dessa såväl internt som externt. I enhetens uppdrag innefattas även underhåll och förvaltning av universitetets e-handel. Du kommer bidra till att säkerställa att upphandling och inköp för Uppsala universitet präglas av kompetens, effektivitet och rättssäkerhet.

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och verkar därigenom för hela avdelningens utveckling. Med ditt gedigna kunnande och din coachande ledarstil, kommer du att bidra till att utveckla befintliga arbetssätt och processer samt att driva strategiskt arbete inom upphandlingsområdet.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har:

• Flerårig erfarenhet som chef med ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö
• Relevant akademisk examen (företrädesvis inom ekonomi eller juridik) alternativt motsvarande utbildning och kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Erfarenhet av operativt och strategiskt inköpsarbete liksom god kunskap om LOU
• Flerårig erfarenhet av framgångsrikt utvecklingsarbete av verksamhet och organisation, sannolikt i en komplex miljö
• Ett ledarskap som främjar ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och ser till att goda idéer tas tillvara
• Förmåga att som ledare följa upp, återkoppla och ge medarbetare stöd och möjligheter till utveckling
• God organisationsförmåga och arbetar med struktur och tydlighet
• Mycket god samarbetsförmåga, god kommunikativ förmåga skriftligt och muntligt på svenska och engelska

Önskvärt/meriterande i övrigt

• Tidigare erfarenhet från statlig myndighet, av liknande arbete i högskolesektorn, annan offentlig verksamhet eller annan stor och komplex organisation
• Dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda personal genom förändring

Upplysningar om anställningen lämnas av: Ekonomidirektör Hanna Mörtberg, telefon: 018- 471 6256 alternativt e-post: hanna.mortberg@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 5 november 2020, UFV-PA 2020/3690.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Referensnummer: UFV-PA 2020/3690
Facklig företrädare:
Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Sista ansökningsdag: 2020-11-05


Sista ansökningsdag
2020-11-05

Referensnummer
UFV-PA 2020/3690

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb