Affärsjurist – arbeta lösningsorienterat med upphandlingsfrågor

Upphandlingssektionen, Juridik- och affärsenheten, Förvaltningsavdelningen
Är du en kunnig jurist med erfarenhet av anskaffningar enligt LOU? Trivs du i en konsultativ roll där du omsätter juridik till praktisk tillämpning? Då kan det här vara en tjänst för dig. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du tillsammans med andra professionella affärsjurister, strategiska inköpare och inköpscontroller bidrar till att Regeringskansliets medarbetare köper varor och tjänster korrekt, affärsmässigt och effektivt.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Som affärsjurist ansvarar du för att ge ett lösningsorienterat stöd samt rådgivning i juridiska frågor avseende anskaffningar av varor och tjänster inom ramen för lagen om offentlig upphandling (LOU). Du stöttar i avtalsrelaterade frågor, såsom exempelvis förhandling, formulering och tolkning av avtal samt ger konkreta och användbara råd i komplexa frågor där du bidrar till problemlösning. I arbetet ingår att processa och skriva inlagor i överprövningsmål. En del av tjänsten är att genomföra förnyade konkurrensutsättningar med ramavtal som grund samt att juridiskt kvalitetssäkra underlag för upphandling och förnyade konkurrensutsättningar. Andra arbetsuppgifter är att kontinuerligt följa lagändringar, praxis och dess utveckling samt att vid behov genomföra rättsutredningar.

Du deltar i det löpande utvecklingsarbetet av sektionens arbetssätt så att Regeringskansliets medarbetare, utifrån deras behov och kvalitetskrav, köper varor/tjänster korrekt, affärsmässigt och effektivt. Inom sektionen arbetar vi mycket tillsammans för att utveckla vår verksamhet och arbetsglädje är viktigt för oss.

Juridik- och affärsenheten är en enhet inom Regeringskansliets förvaltningsavdelning där upphandlingssektionen är en av två sektioner. Upphandlingssektionen har ett övergripande ansvar för Regeringskansliets upphandlingsverksamhet, strategiska inköpsarbete, rådgivning inom inköp samt för att utföra och stödja en god avtalsförvaltning bland annat inom IT och telekommunikation, intern service inklusive fastighetsrelaterade varor och tjänster, kompetens och personal, kommunikation och olika typer av utrednings- och andra tjänster till departementen. Upphandlingssektionen består för närvarande av elva medarbetare.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se

Din bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk juridisk examen och minst 2 års erfarenhet av juridisk rådgivning avseende offentlig upphandling. Du har goda kunskaper om upphandlingsregelverket, framför allt LOU, och erfarenhet av ett konsultativt arbete och förhållningssätt. Erfarenhet av arbete på advokatbyrå eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig sektor, exempelvis hantering av överprövningar och/eller genomförande av upphandling eller förnyade konkurrensutsättningar är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet inom avtalsrätt, särskilt inom it- och telekomområdet. 

Dina egenskaper
Som person samarbetar du bra och gärna över organisatoriska gränser. Du har lätt för att omsätta juridik till praktisk tillämpning och goda råd. Du är självständig, resultatinriktad och analytisk. Det är också viktigt för rollen att du är strukturerad, omdömesgill och att din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska är mycket god. 

Övrigt
Anställningen är ett vikariat på drygt 1 år.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta upphandlingschef Pernilla Gertéll, på 08-405 22 17. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Mari Hammarbäck Ekroth på 08-405 20 55. Fackliga kontaktpersoner är Jesper Svarén för Saco och Susanna Wiener för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 17 maj.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.