Är du exploateringskontorets nya upphandlingschef?

Stockholms Stad, Exploateringskontoret, Miljö & teknik, Upphandling

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede där exploateringskontoret har en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Upphandlingsenheten har ett betydelsefullt uppdrag i att säkerställa att exploateringskontoret har tillgång till rätt konsult- och entreprenadtjänster. Det är avgörande för att kontoret ska kunna utföra sitt uppdrag att bygga framtidens Stockholm, i många av landets mest uppmärksammade projekt. Exploateringskontoret uppfattas i dag av marknadernas aktörer som seriöst, kompetent, lyhört och utvecklingsinriktat. Det är av stor vikt för oss att ständigt utvecklas och ligga i framkant för att bibehålla detta anseende. Exploateringskontoret upphandlar årligen konsulttjänster och entreprenader för över 3 miljarder kronor och har idag nära 290 anställda. Vi sitter centralt i nyrenoverade lokaler i Tekniska Nämndhuset, ca fem minuter från T-centralen.

Tjänsten

Som upphandlingschef ansvarar du för att driva och utveckla Exploateringskontorets uppskattade och viktiga upphandlingsenhet. Rollen innebär personalansvar för tio engagerade och professionella medarbetare. Upphandlingsenheten stöttar idag inte bara Exploateringskontoret i upphandlingsfrågor, utan har ett betydelsefullt och spännande samarbete även med andra tekniska förvaltningar inom staden. Som upphandlingschef ingår du i ledningsgruppen för avdelningen Miljö och teknik och förväntas tillsammans med övriga enhetschefer bidra till hela avdelningens utveckling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

• Ansvar för och utveckling av Exploateringskontorets upphandlingar och avtal så att de alltid håller högsta möjliga kvalitet enligt önskemål
• Ansvara för och driva verksamhetsutveckling inom upphandlingsenheten för att säkerställa att man fortlöpande gör de förändringar och förbättringar som verksamheten kräver
• Medverka vid upphandling av konsulter och entreprenörer enligt LOU
• Personalansvar, samt vid behov leda och ansvara för konsulter
• Ansvar för regelbundna uppföljningar och analyser av tekniska konsult- och entreprenadupphandlingar för att säkerställa att de alltid genomförs på bästa sätt med önskat resultat
• Verka för goda samarbeten med interna och externa aktörer för att proaktivt skapa bra och givande relationer på lång sikt

Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i rollen vill vi att du ska ha arbetat med upphandlingsrelaterade frågor i minst 7 år. Vi ser gärna att du har erfarenhet av personalansvar, samt att du trivs i en ledande roll. Du ska ha högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har goda kunskaper inom upphandling och entreprenadjuridik och har med fördel arbetat mot/i byggbranschen. Vidare har du goda kunskaper i Officepaketet, god systemvana och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Det är även meriterande om du har arbetat med liknande arbetsuppgifter i en politiskt styrd organisation.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs i ledarrollen och har god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Din roll innebär många interna och externa kontakter, därför är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och är duktig på att bygga relationer. Du har en god strategisk förmåga och angriper olika frågeställningar utifrån ett helhetsperspektiv. Vidare har du lätt för att driva processer framåt och att arbeta strukturerat.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: heltid
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2020/5661
Kontakt:
Göran Carlberg, avdelningschef , 08-508 265 89
Facklig företrädare:
Johan Olsve, SACO, 08-508 87 615
Luis Lopez, Vision, 08-508 279 29
Sista ansökningsdag: 2021-01-10


Sista ansökningsdag
2021-01-10

Referensnummer
2020/5661

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb