Avtalscontroller till Malmö stad

Arbetsuppgifter

Välkommen till stadskontoret! Vi söker en avtalscontroller till upphandlingsenheten.
Du kommer huvudsakligen att arbeta med:

  • Projektledning av upphandling och införande av ett stadsövergripande upphandlings- och avtalssystem tillsammans med berörda intressenter i stadens verksamheter.
  • Förvaltning av innehåll och data i aktuellt system. Stödjande i verksamheternas användning av systemet.
  • Analys av avtalstäckning kopplat till inköpsstatistik och andra relevanta utredningsuppdrag kopplat till avtal och aktuellt system.
  • Tillsammans med inköpscontroller föreslå koordinering av inköp och upphandlingar i staden.

Eftersom tjänsten är ny vill vi att den som erhåller uppdraget är med och utformar konkreta uppgifter och arbetsområden utöver redan givna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst två års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Tjänsten kräver god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och det är meriterande om du har erfarenhet eller utbildning inom systemförvaltning, avtalsanalys eller offentlig upphandling. Det är även meriterande med erfarenhet av processutveckling, strategiskt koordinerande arbete samt erfarenhet inom politiskt styrd organisation.

Du har akademisk examen inom ekonomi eller annan för verksamheten relevant disciplin (statistik, nationalekonomi, statsvetenskap eller liknande). Uppdraget kräver att du är analytisk, självgående, metodisk och resultatdriven och att du har kännedom i Officepaketet.

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Upphandlingsenheten, som är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret, har ett övergripande ansvar att hantera strategiska frågor som rör Malmö stads inköpsverksamhet på stadsövergripande nivå. Enheten ansvarar för genomförande av kommunövergripande ramavtal, förvalta avtalen och göra löpande strategiska överväganden. Enheten ansvarar också för att stödja förvaltningar i specifika upphandlingsärenden från behovsinventering till avtal. Upphandlingsenheten består i dagsläget av drygt 35 personer varav de flesta är upphandlare med helhetsansvar inom sina respektive avtalsområden. På enheten finns tre sektioner; IT, varor och tjänster. Det finns även några gemensamma funktioner där denna controllerfunktion kommer att ingå.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling — alltid med Malmös bästa för ögonen.  Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Om tjänsten

Ansök senast:
10 april 2022
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Referensnummer:
20220355

Kontakt

Gabriella Manieri
Upphandlingschef
gabriella.manieri@malmo.se
076-6299700

Åsa Jarlstam
Akavia/Saco
saco@malmo.se
040-345116

Tomas Hansson
Vision
tomas.hansson@malmo.se
0732-514334

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Rekrytering i Malmö stad

Undrar du hur vi arbetar med rekrytering i Malmö stad?
Vår rekryteringprocess >>


Ansök senast:
10 april 2022
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Referensnummer:
20220355

Kontakt
Gabriella Manieri
Upphandlingschef
gabriella.manieri@malmo.se
076-6299700

Åsa Jarlstam
Akavia/Saco
saco@malmo.se
040-345116

Tomas Hansson
Vision
tomas.hansson@malmo.se
0732-514334

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb