Botkyrka kommun söker verksamhetsutvecklare e-handel

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Arbetsuppgifter

Upphandlingsenheten vid Kommunledningsförvaltningen ansvarar för att genomföra samtliga upphandlingar åt kommunens förvaltningar. Vår verksamhet bedrivs med tydligt kundfokus. Som stöd i upphandlingsarbetet använder vi oss av TendSign och har påbörjat arbetet med att införa elektronisk handel i hela kommunen då vi använder Proceedo för beställningar, leveranser och i fakturahantering.

Vår uppgift är att utveckla och strategiskt hantera den sammanlagda inköpsvolymen som för kommunen uppgår till cirka 2,3 miljarder. Upphandlingsenheten har idag cirka tjugo medarbetare, som tillsammans driver och utvecklar upphandlings- och inköpsverksamheten med målet att göra goda affärer med medborgaren i fokus. Vi ansvarar för hela inköpsprocessen från behov till betalning.

Botkyrka kommun är nu i slutfasen att införa e-handel som ett led att effektivisera inköp i kommunen. För att göra detta möjligt har en samlad funktion bildats som en del av Upphandlingsenheten. Denna nya funktionen kommer att inkludera både befintliga resurser som hanterar leverantörsreskontra, samt ytterligare tre befatt-ningar rörande verksamhetsutveckling och systemförvaltning. Sammanlagt består arbetsgruppen av sex tjänster.

Som verksamhetsutvecklare kommer du att arbeta med införande och förvaltning av e-handel i kommunen i denna nya grupp. Du kommer att ha ett särskilt ansvar för leverantörsanslutning och samordnad varudistribution och kommer då att arbeta nära upphandlare inom olika kategorier. Arbetet innebär också att agera stödjande för verksamhetens beställare, ge användarstöd och utbildning tillsammans med övriga i gruppen.

Projektarbetet är nu i slutfasen och det kommande året kommer att domineras av att vidareuteveckla e-handelsarbetet och du kommer att ha en nyckelroll i detta arbete. Därefter får arbetet mer karaktär av löpande arbete kombinerat med fortlö-pande förbättringar. Du kommer i denna roll att ha goda möjligheter att vara med och forma kommande arbete kring e-handel i kommunen.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom ekonomi, it eller motsvarande relevant utbildning på eftergymnasial nivå
• Erfarenhet av arbete med e-handel och elektroniska beställningsprocesser
• Kunskap om metoder och arbetssätt för verksamhetsutveckling, it-systeminförande och genomförande av förändringar (t ex processutveckling, nyttorealisering eller förändringsledning)
• Du uttrycker dig väl i såväl tal som i skrift i det svenska språket
• Det är meriterande om du har kunskap om e-handel i offentlig sektor och rekommendationer från Single Face To Industry
• Det är meriterande med kunskap om offentlig upphandling enligt LOU

Som person är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du trivs med att samarbeta med andra och har förmågan att ta initiativ samt arbetar mål- och resultatinriktat. För att lyckas i rollen krävs det också att du är strukturerad i ditt arbetssätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar.

De personliga egenskaperna är av stor betydelse för denna befattning.

Övrigt

Arbetsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Varaktighet: Tillsvidare
Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Peter Norén, Upphandlingschef
Telefon: 070-234 57 05
E-post: peter.noren@botkyrka.se

Annika Wärnsäter, HR-specialist
Telefon: 070-188 69 46

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via telefon: 08-530 610 00.

Sista ansökningsdatum: 2020-03-10
Ange referensnummer: KS/2020:142

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdatum
2020-03-10

Ange referensnummer
KS/2020:142

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb