Chef för inköp & upphandling

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Enheten för inköp och upphandling är en del av Ekonomiavdelningen, KI:s centrala funktion för ekonomifrågor.

Enheten består av upphandlare, upphandlingsjurister, controller och inköpssamordnare.

Din roll

Som chef för enheten kommer du att arbeta i en stimulerande miljö i nära samarbete med våra verksamheter och tillsammans med några av världens ledande forskare inom det medicinska området.

Upphandlingsenheten ansvarar för genomförandet av samtliga upphandlingar på KI. Vi genomför upphandlingar inom områdena forskningsrelaterade instrument, produkter och tjänster, administration, fastighet och IT. Enheten arbetar kategoristyrt. En grupp inköpssamordnare stödjer institutionerna och har fokus på direktupphandlingar och FKU:ar mellan 100 000 kr och tröskelvärdet för direktupphandlingar. De kan också hjälpa till vid marknadsundersökningar, vägleda i KI:s olika ramavtal och supportera vid t.ex. begäran om upphandlingsstöd m.m.
Totalt består enheten av 21 medarbetare.

Som inköps- och upphandlingschef är du ansvarig för inköp och upphandling på en KI övergripande nivå. Du ingår i ledningen på ekonomiavdelningen tillsammans med ekonomidirektör och 2 andra enhetschefer. Du ska tycka om att driva och utveckla KI:s inköps- och upphandlingsarbete på ett strukturerat sätt i en forskningsbaserad miljö.

Vem är du?

Du ska ha relevant akademisk utbildning och erfarenhet av upphandling inom offentlig verksamhet. Eftersom KI samarbetar mycket med Regionen krävs en förståelse för deras verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du är kommunikativ, serviceinriktad och målinriktad. Mycket av arbetet handlar om att kommunicera, både internt och externt, vilket erfordrar att du har en pedagogisk förmåga, samt att du ska kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska såväl som på engelska.  Du ska ha erfarenhet av att leda personal och gärna en större grupp.

För att lyckas i ditt arbete och bli framgångsrik krävs att du kan leda olika typer av medarbetare mot de gemensamma målen och att du kan skapa och bibehålla goda relationer. Att kunna planera och prioritera enhetens arbete är avgörande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Din karriär fortsätter här

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Referensnummer: STÖD 2-5741/2021
Sista ansökningsdag: 2022-01-16

Kontakt

Eva Tegelberg, ekonomidirektör, 08- 524 868 58, eva.tegelberg@ki.se
Facklig företrädare
Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se


Referensnummer: STÖD 2-5741/2021
Sista ansökningsdag: 2022-01-16

Kontakt

Eva Tegelberg, ekonomidirektör, 08- 524 868 58, eva.tegelberg@ki.se

Facklig företrädare
Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb