Chef upphandlingsfunktionen, Laholms kommun

Laholm:2020:113

Är du en erfaren upphandlare som brinner för att utveckla rutiner och skapa strukturer? Tilltalas du av förändringsprocesser och vill vara med och bidra till effektiva och rättssäkra upphandlingar som gagnar kommuninvånarna? Har du lång och gedigen erfarenhet som upphandlare inom offentlig verksamhet?

Vi söker nu en operativ upphandlare med personalansvar för kommunens två upphandlare.

Arbetsplatsen

Du kommer att tillhöra kommunledningskontorets kanslienhet och ha nära samverkan med andra funktioner kopplade till juridik, dokument- och ärendehantering, informationssäkerhet och kommunikation. Upphandlingsfunktionen leder, samordnar och utvecklar processer som rör upphandlingar av varor, tjänster och verksamhetsentreprenader. Vidare ansvarar funktionen för att förvalta och följa upp avtal, möjliggöra effektiva inköp samt biträda kommunens förvaltningar med kvalificerad rådgivning i frågor som rör upphandling, inköp och avtal.

Väl fungerande, samordnade offentliga inköp är viktiga nycklar för att kommuner ska klara av att möta framtidens utmaningar. Upphandlingsenhetens medarbetare ingår därför i flertalet nätverk inom länet för att samverka och utbyta erfarenheter.

Arbetsuppgifter

Laholm är en växande kommun i förändring och du kommer tillsammans med dina två medarbetare ansvara för verksamhetsutveckling, samordning och kompetensutveckling inom detta kvalificerade rättsområde.

Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att ansvara för planering och genomförande av upphandlingar inom varu- och tjänsteområden samt verksamhetsentreprenader.  Genom att förstärka kommunens upphandlingsfunktion i både det operativa och strategiska arbetet kommer du att bidra till att identifiera förbättringsområden, strukturera och utveckla arbetsmetoder.

Tillsammans med dina medarbetare kommer du att ansvara för och arbeta operativt med hela upphandlingsprocessen. I detta ingår exempelvis att definiera verksamheternas behov, utveckla god kännedom om leverantörsmarknaden, upprätta förfrågningsunderlag, genomföra förhandlingar, utvärdering av anbud samt upprättande av avtal, uppföljning och utvärdering. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, och ställer krav på affärsmässighet, integritet, projektledarskap och noggrannhet.

Arbetet innebär mycket samarbete med de förvaltningar och bolag som ingår i kommunen. Du förväntas också delta i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer och arbetsmetoder och bidra till en innovativ miljö där vi ständigt söker bättre vägar för att nå våra prioriterade mål.

I din roll kommer du också att leda, samordna, stödja och styra kommunens inköpsråd, bestående av flertalet medarbetare/funktioner från kommunens olika verksamheter som exempelvis skola, vård, omsorg, socialtjänst, fritid och drift. Inköpsrådets regelbundna möten syftar till enhetliggörande av kommunens arbetsprocesser, kompetensutveckling samt uppföljning av rutiner och riktlinjer. Det är också här som deltagarna på ett prestigelöst och öppet sätt kan diskutera vardagens utmaningar.

Kvalifikationer

Du har en examen från universitet, högskola eller examen från YH-utbildning med för tjänsten relevanta ämnen som exempelvis juridik och/eller ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har:

• flerårig erfarenhet av upphandling i offentlig verksamhet
• drivit upphandlingsprocesser från ax till limpa
• mycket goda kunskaper inom konkurrenslagstiftning som exempelvis LOU, LOV och LUK
• erfarenhet av överprövningsprocesser inom området
• vana av att arbeta i system för upphandlingsstöd och vi ser det som meriterande att du har arbetat i Tendsign

Vi söker dig som sätter verksamhetens/kommuninvånarnas behov och de politiska målen i första rummet. I en politiskt styrd organisation är det viktigt att du bär ett kommunikativt ledarskap och har lätt för att bygga relationer. Du trivs i en ledande roll och har förmågan att skapa entusiasm, engagemang och delaktighet. Din ledarstil är tydlig, målsättande och inlyssnande med en god tillgänglighet för dina medarbetare. För dig är det viktigt att vara en ledare med mod, arbeta strategisk med både långsiktiga och kortsiktiga planeringar.

Du har ett affärsmässigt sinnelag och är nyfiken, kreativ och analytisk. Du kan jobba med flera olika arbetsuppgifter och upphandlingar parallellt, håller självklart de deadlines som arbetet kräver och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Vidare har du en god samarbetsförmåga och känsla för hur man motiverar och engagerar.

Om du känner att ovanstående känns träffande – Varmt välkommen med din ansökan!

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv till din ansökan.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Upplysningar
Josefin Thedeby, Kanslichef/bitr. kommunchef, 0766-965 775

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00.

Sista ansökningsdag
2020-07-08

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan.

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.


Sista ansökningsdag
2020-07-08

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb