Nu söker vi en ny enhetschef till enheten för inköp och upphandling som tillhör avdelningen för verksamhetsstöd. Som enhetschef och medlem i avdelningsledningen förväntas du att bidra till hela avdelningens övergripande arbete med att förverkliga den gemensamma verksamhetsidén. Avdelningen verksamhetsstöd har som vision att stödja verksamheten genom dialog och god service på ett professionellt och förtroendeingivande sätt. Utgångspunkten är att vi arbetar med helhetsperspektiv och gemensamma arbetssätt och att vi skapar förutsättningar så att det blir lätt att göra rätt.

Som chef för enheten inköp och upphandling ansvarar du för att leda och utveckla myndighetens strategiska arbete inom inköpsområdet,  samt att vidareutveckla och underhålla vår kategoristyrning. Då enheten tillhandhåller beställar- och upphandlingsstöd till myndighetens verksamhet och arbetar med leverantörs- och avtalsvård så ingår för dig som chef att ta en aktiv roll i att utveckla samarbetet och dialogen med andra enheter och avdelningar inom myndigheten. Genom att leda enhetens arbete med inköp och upphandling, strategiskt, taktiskt och operativt, säkerställer du att lagar och förordningar följs samt att inköpen leder till goda affärer för att uppnå verksamhetens mål.

Vi söker dig som har

  • akademisk examen eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som Skolverket bedömer likvärdig
  • mångårig aktuell chefs- och ledarerfarenhet
  • god kunskap och erfarenhet av att ha arbetat med LOU eller LUF
  • god kunskap och erfarenhet av att ha arbetat med kategoristyrning

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som inköpschef samt om du har erfarenhet av arbete på statlig myndighet. Tidigare erfarenhet av förändringsledning och utvecklingsarbete i rollen som chef är också meriterande.

Ledarskapet och medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Som chef på Skolverket är du en förebild för dina medarbetare och du tar ansvar för att skapa goda resultat. Du visar vägen genom att kommunicera och tydliggöra Skolverkets uppdrag, mål, prioriteringar och beslut. Du är trygg i ditt ledarskap där stabilitet, samarbetsförmåga, pedagogisk och kommunikativ förmåga är viktiga komponenter. Rollen kräver också en god strategisk förmåga, helhetssyn och att du ser verksamhetens behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets ledarskapspolicy och den statliga värdegrunden.

Vilka är vi?
På enheten finns idag 15 medarbetare som arbetar tillsammans för att gemensamt uppnå enhetens resultat. Enhetens roller består av inköpare/upphandlare, upphandlingsjurist, inköpscontroller och e-handelsansvarig, inköpsadministratör, rese-och mötessamordnare, enhetsadministratör och enhetschef. Inköp och upphandlingsenhetens huvuduppgift är att genomföra inköp och upphandlingar på ett effektivt, affärsmässigt och lagligt sätt samt stödja verksamheten vid Skolverket i inköpsfrågor.

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 25 oktober 2020. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering där urvalet har fokus på det som är avgörande för att lyckas i tjänsten. Vi önskar ta emot ditt CV i ansökan, men istället för personligt brev önskar vi att du svarar på urvalsfrågor om din bakgrund. Vi kommer ta hjälp av arbetspsykologiska testverktyg i rekryteringsprocessen.

Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som blir anställd hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.

Kontaktpersoner
Catarina af Sandeberg
HR specialist
catarina.af.sandeberg@skolverket.se

Joakim Feldt
Avdelningschef Verksamhetsstöd
joakim.feldt@skolverket.se