Controller till Upphandlings­enheten, Malmö stad

Arbetsuppgifter

Välkommen till ett mångfacetterat uppdrag! I rollen som inköpscontroller kommer du huvudsakligen att arbeta med att Identifiera och analysera inköpsmönster och föreslå strategier för stadens samlade inköpsbehov. Ditt uppdrag blir att stödja, samordna och utveckla kommunens inköpsverksamhet genom att följa upp och analysera stadens samlade inköpsmönster. Du kommer, med utgångspunkt i identifierade trender och avvikelser, föreslå underlag till inköpsstrategier, som kan utgöra mål för inköpsverksamheten. Du kommer också att delta i arbetet med övergripande inköps- och villkorsstyrning samt uppföljning av de övergripande strategiska målen. Slutligen kommer du hjälpa till att utveckla analysmetoder och skapa olika former av varningssystem och utveckla befintliga metoder för kategoristyrning och datainsamling samt vara stöd till enhetens chefer och medarbetare i arbetet med datainsamling, databearbetning och analys.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst två års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom inköp/upphandling eller inom annan typ av ekonomisk styrning. Tjänsten kräver mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och det är meriterande om du har erfarenhet av processutveckling, strategiskt koordinerande arbete samt arbete inom politiskt styrd organisation.
Du har akademisk examen inom ekonomi eller annan för verksamheten relevant disciplin (statistik, nationalekonomi, statsvetenskap eller liknande). Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenhet inom inköpsanalys, kategoristyrt inköp eller offentlig upphandling. Uppdraget kräver att du är analytisk, självgående, metodisk och resultatdriven och att du har kännedom i Officepaketet.

Om arbetsplatsen

Upphandlingsenheten är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret, som har ett övergripande ansvar att hantera strategiska frågor som rör Malmö stads inköpsverksamhet på stadsövergripande nivå. Enheten ansvarar för genomförande av kommunövergripande ramavtal, förvalta avtalen och göra löpande strategiska överväganden. Enheten ansvarar också för att stödja förvaltningar i specifika upphandlingsärenden från behovsinventering till avtal. Upphandlingsenheten består i dagsläget av 35 personer varav de flesta är upphandlare med helhetsansvar inom sina respektive avtalsområden. På enheten finns tre sektioner; IT, varor och tjänster. Det finns även några gemensamma funktioner där denna controllerfunktion kommer att ingå. Du kommer att rapportera direkt till upphandlingschefen.

Stadskontoret består av ca 330 medarbetare som har i uppdrag att ansvara för övergripande ledning och samordning av stadens samlade verksamhet med totalt ca 26 000 medarbetare i 14 olika förvaltningar. Stadskontoret som leds av stadsdirektören är organiserad i sex avdelningar varav kommunikationsavdelningen är en. Vi har stora förväntningar på vår organisation där chefers övergripande synsätt kännetecknas av förhållningssättet “tillsammans” med ett starkt fokus på helheten.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse
Ansök senast: 30 november 2021
Referensnummer: 20212677

Kontakt

Gabriella Manieri, Enhetschef,  076-6299700
Åsa Jarlstam, Akavia/Saco, 040-345 116
Vision Malmöavdelningen, Facklig kontakt, 040-304 830

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Rekrytering i Malmö stad

Undrar du hur vi arbetar med rekrytering i Malmö stad? Läs om vår rekryteringsprocess.


Ansök senast: 30 november 2021
Referensnummer: 20212677

Kontakt

Gabriella Manieri, Enhetschef,
076-6299700
Åsa Jarlstam, Akavia/Saco, 040-345 116
Vision Malmöavdelningen, Facklig kontakt, 040-304 830

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb