Divisionsinköpare till RISE

Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott.

Om RISE Koncerninköp
Vi söker nu två divisionsinköpare till vår koncerngemensamma funktion RISE Koncerninköp, med placering i Kista, Borås eller Göteborg. Placeringsort kan i vissa fall vara flexibel efter medarbetarens och verksamhetens behov. RISE Koncerninköp ansvarar för koncernens samordnade upphandlingar av varor och tjänster. Vi är även RISE specialister inom inköps- och upphandlingsområdet och har en stödjande och konsultativ roll till hela koncernen.

Om rollen
I rollen som Divisionsinköpare ansvarar du för det operativa inköpet i din division. Du kommer, inom ditt ansvarsområde, arbeta nära din divisions olika verksamheter gällande frågor som försörjningsbehov och inköpsplaner. Du genomför divisionens direktupphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar och ansvarar för att informera verksamheten hur avrop och beställningar utförs enligt gällande inköpspolicy, riktlinjer och på ett affärsmässigt sätt. Du ansvarar för att i din division lansera och implementera de ramavtal som upphandlats centralt. Du representerar eller utser personer i din division till upphandlingsgrupper. Du har, förutom med dina övriga kolleger på Koncerninköp och divisionen, också nära samarbete med funktionerna Juridik och Hållbarhet & Kvalitet.

I rollen ingår en hel del resande, främst inom Sverige.

Vem är du?
För att trivas i rollen som Divisionsinköpare och med dess möjligheter och utmaningar bör du ha en eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet inom inköp och/eller supply chain. Du har god insikt i inköpsprocessen, och då speciellt operativt inköp. Kunskap om LOU är meriterande men inget krav.

Du är lyhörd för verksamhetens behov och är affärsmässig i din yrkesroll. För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du har hög servicekänsla, kan agera självständigt, har god samarbetsförmåga, är flexibel och lösningsfokuserad samt är kommunikativ och kan förmedla information på ett pedagogiskt sätt. Du ska även ha ett stort intresse för att skapa nytta och mervärde för den egna organisationen. Då vi är ett bolag med många internationella leverantörer uttrycker du dig obehindrat på såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

Är vi rätt för varandra?
Som Divisionsinköpare på RISE Koncerninköp blir du en del av en framåtblickande och ambitiös inköpsfunktion som bidrar till att forma det framtida RISE. Vårt sätt att arbeta reflekteras av hur världen runt omkring oss förändras; vi är flexibla, lyhörda, vi håller oss uppdaterade på vår omvärld och ser våra leverantörer som strategiska samarbetspartners som bidrar till nå visionen att göra RISE till en internationellt ledande innovationspartner. Låter detta intressant? Vi kan lova dig en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Välkommen med din ansökan senast 26 januari 2020. Eventuella frågor besvaras av Anna Brandt, Koncerninköpschef, 010-516 62 02.

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Kista och/eller Borås/Göteborg
Land: Sverige
Kontakt: Anna Brandt, +46 10 516 62 02
Facklig företrädare:
Marie Hjärne, Unionen, 010-516 58 33
Ulf Nordberg, Sveriges Ingenjörer, 010-516 69 59
Sista ansökningsdag: 2020-01-26


Sista ansökningsdag
26 januari 2020

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb