Driven upphandlingssamordnare till utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Utbildningsförvaltningen som arbetsplats

Utbildningsförvaltningen är en stor förvaltning med en budget om 20 mdkr och cirka 150 grund- och gymnasieskolenheter. Planeringsenheten ingår i avdelningen för ekonomi och styrning. I vårt uppdrag ingår att samordna och utveckla utbildningsförvaltningens planering och uppföljning samt verka för en integrerad ekonomi- och verksamhetsstyrning. Vi består av en enhetschef och 20 medarbetare, varav en verksamhetsledare upphandling och inköp samt 6 upphandlingssamordnare/avtalsförvaltare.

Vi söker nu en ny kollega som vill arbeta som upphandlingssamordnare. Även andra avtalsområden inom olika varu- och tjänstekategorier kan vara aktuella.

Beskrivning av tjänsten som upphandlingssamordnare

Som upphandlingssamordnare har du en nyckelroll i upphandlingar och avtalsuppföljning på förvaltningen. Du ansvarar för planering och genomförande av upphandlingar med skiftande komplexitet inom olika varu- och tjänstekategorier samt entreprenader. En viktig del i ditt arbete är även avtalsuppföljning. Som sakkunnig ger du rådgivning till förvaltningens chefer och andra i upphandlingsfrågor. Du ansvarar för att de upphandlingar som görs sker i enlighet med lagar, regler och vår upphandlingspolicy samt att de genomförs på ett affärsmässigt och professionellt sätt. Du samordnar även centralt beslutade upphandlingar, det arbetet sker i nära samarbete med stadens centrala upphandlingsfunktion.

I rollen ingår att bidra till verksamhetsutveckling och att utbilda i frågor som rör upphandling, avrop och inköp. Du bidrar till att utveckla processer, rutiner, mallar och dokument samt deltar aktivt i utvecklingen av gemensamma arbetsmetoder.

Du ansvarar för att de avtal som görs sker i enlighet med lagar, regler och stadens upphandlingsprogram samt att de genomförs på ett affärsmässigt och professionellt sätt. Vi arbetar i systemet Kommers.

Dina kompetenser och erfarenheter

För denna tjänst krävs att du har:

  • för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning exempelvis inom juridik, ekonomi eller upphandling
  • flerårig arbetslivserfarenhet av liknande arbete med självständigt ansvar för upphandlingar, arbete inom LOU, dess tillämpning samt praxis
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande med erfarenhet av Agresso.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och följande kompetenser: För rollen är det avgörande att du är självgående, van att driva dina processer självständigt och fatta egna beslut. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har även förmåga att hantera olika uppgifter parallellt. Du har ett brett perspektiv på frågor, ser sakers långsiktiga betydelse och anpassar dina handlingar till detta. Då arbetet ofta innebär komplexa frågor är det viktigt att du har god analysförmåga och är lösningsorienterad. Du är även van att samarbeta med många kontakter samt har du förmåga att kommunicera med din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt.

Välkommen med din ansökan! Ansök senast den 13 April 2021.

Övrig information

För denna tjänst kan sex månaders provanställning komma att tillämpas. Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Ort: Stockholm

Kontakt
Adrian Malmberg, rekryteringskonsult, 08-508 117 31
Katrin Lilliehöök, enhetschef, 08-508 337 54

Facklig kontakt
Behiye Arikan, Vision , 076-12 407 82
Tibor Muhi, SACO, 070-09 044 48


Sista ansökningsdatum: 2021-04-13

Referensnummer: 2021/1387

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb