Entreprenadupphandlare till Locum

Har du upphandlat byggentreprenader enligt AB04? Vill du arbeta i ett bolag med långsiktigt och samhällsnyttigt fastighetsägaransvar med spännande, komplexa fastigheter? Då kan rollen som Entreprenadupphandlare hos Locum kan vara ditt nästa steg i karriären!

Om tjänsten

Locum förvaltar, bygger och utvecklar två miljoner kvadratmeter vårdfastigheter åt ägaren Region Stockholm. Ett sjukhus är en komplex fastighet. Här finns många tekniska system som måste fungera dygnet runt, året runt för att den samhällsviktiga vården ska kunna bedrivas. Locum bedriver förvaltningen av vårdfastigheterna systematiskt med en väl fungerande skötsel och drift som bas men har ingen egen intern byggverksamhet eller driftsorganisation utan upphandlar (under LOU) entreprenörer för detta ändamål. Tillsammans med driftentreprenörer på sjukhusen arbetar de varje dag för att se till att värme, vatten, el och ventilation fungerar som det ska.

I Locums avdelning Affärstöd ingår upphandlingsenheten som idag består av en Inköpschef samt 6 Upphandlare. Enheten är under utveckling och planeras att växa till 9 medarbetare under 2022. Enheten ansvarar för upphandling av konsulter, byggentreprenader samt driftentreprenader. Enheten är även ett stöd för hela organisationen i upphandlingsfrågor och sköter uppföljning av ramavtal.

Nu söker Locum en upphandlare som främst ska ansvara för upphandlingar av byggentreprenader gällande Locums sjukhus och vårdfastigheter. Projektens storlek varierar från mindre till större komplexa och omfattande projekt. Som upphandlare arbetar du verksamhetsnära och agerar kompetensstöd till Locums interna beställare genom hela upphandlingsprocessen. Det råder en stöttande och prestigelös stämning i gruppen och kunskapsbyten är ett naturligt inslag i vardagen. Tillsammans med enhetens kollegor informerar och utbildar ni kontinuerligt övriga organisationen i frågor rörande upphandling och entreprenadjuridik.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Genomföra upphandlingar av entreprenader. I arbetet ingår bland annat arbetsmöten för framtagande av förfrågningsunderlag, annonsering, utvärdera inkomna anbud, upprätta beslutsunderlag och kontrakt.
  • Genomföra upphandling av ramavtal och förnyad konkurrensutsättning mot tecknade ramavtal
  • Stötta stab och förvaltning i avtalsrelaterade frågor avseende byggentreprenader på strategisk såväl som operativ nivå.
  • Utforma inköpsstrategier i samverkan med interna beställare
  • Genomföra marknadsanalys inför upphandling
  • Uppföljning av leverantörer
  • Delta i kategoristyrningsarbete
  • Vara ett stöd för organisationen under kontraktets livslängd
  • Informera och utbilda internt om regler och tillämpning inom området upphandling, driftavtal och entreprenadjuridik
  • Vidareutveckling av med mallar och rutiner

Är det här du?

För att vara framgångsrik i rollen krävs att du har flera års dokumenterad erfarenhet av inköp, från bygg- eller fastighetsbranschen. Du har kunskap och erfarenhet inom entreprenadjuridik och de allmänna bestämmelserna gällande AB04, ABT06 och AMA systemet. Eftersom Locum råder under LOU ser vi även att du har erfarenhet av offentliga upphandlingar.

Du har en relevant högskoleutbildning alternativt eftergymnasiala kurser/utbildningar inom inköp. Vidare uttrycker du dig väl i svenska i både skrift och tal.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är lösningsfokuserad och pragmatiskt i ditt tankesätt, samtidigt som du är reflekterande och ställer frågor för att säkra ett välgrundat upphandlingsunderlag. Du är affärsmässig, ansvarstagande och har driv i ditt arbete samt en naturlig fallenhet för att samordna och få relevanta personer att arbeta mot samma mål.

Inom Locum råder hög teamanda så det är viktigt att också du vill dela med dig av dina kunskaper och är nyfiken och intresserad.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Locum med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på “Sök jobbet”-knappen här intill.

Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sarah Sturesson på 08-120 50 425. Välkommen in med din ansökan!

Befattningen är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning inklusive registerkontroll hos Säpo genomförs i slutskedet av rekryteringsprocessen.

Läsa mer om vad detta innebär här.

Kontaktperson: Sarah Sturesson, 08-120 50 425
Tjänstens omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare
Placeringsort: Stockholm

Kontaktperson: Sarah Sturesson, 08-120 50 425
Tjänstens omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare
Placeringsort: Stockholm

 

Om företaget

Vi förvaltar, bygger och utvecklar ca två miljoner kvadratmeter vårdfastigheter åt vår ägare Region Stockholm. Genom engagemang, innovation och samverkan erbjuder vi sjukvården och invånarna i länet attraktiva och hållbara vårdmiljöer.

Vi säkerställer trygga fastigheter och möjliggör en säker sjukvård till nytta och glädje för nuvarande och framtida generationer stockholmare.

Vi erbjuder dig ett utmanande och spännande arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas, med samhällsnytta i fokus. Här finns kompetenta kollegor, kontinuerlig kompetensutveckling och goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid. Om du delar våra värderingar och känner dig hemma i en miljö där lyhördhet, ansvarstagande, tydlighet och handlingskraft präglar kulturen kommer du att trivas hos oss.

Medarbetarlöfte

På Locum får du jobba med det som är viktigt på riktigt och bidra till samhällsnyttan.

I utvecklingen av de mest komplexa fastigheter som finns, sjukvårdsfastigheter, arbetar du i nära samverkan med våra kunder.

Varje dag innebär en utmaning och utveckling av din kompetens och ditt arbetssätt. Locums kultur präglas av våra gemensamma ledord och värderingar. Vårt sätt att arbeta och kommunicera med varandra såväl som externa aktörer präglas av prestigelöshet, mod och nyfikenhet.

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb