Erfarna upphandlare till Riksrevisionen

Är du sugen på nya utmaningar och en ny arbetsmiljö? Just nu söker vi 1–2 erfarna upphandlare till enheten för ekonomi och upphandling. Om du brinner för upphandling, utveckling och utmaningar, och tillsammans med andra vill skapa en upphandlingsfunktion i framkant, då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Enheten för ekonomi och upphandling har en samordnande, stödjande och kravställande roll i upphandlingsfrågor samt genomför myndighetens upphandlingar. Som upphandlare är du en strategiskt viktig medarbetare i myndighetens inköpsarbete och i utvecklingen av anskaffnings- och upphandlingsprocessen. Det innebär att du systematiskt och strategiskt arbetar med hela upphandlingsprocessen från att fånga upp verksamhetens behov till förvaltning av tecknade avtal.

Du har en viktig roll i att leda och genomföra upphandlingar i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU) såväl myndighetsövergripande som för olika delar av verksamheten. Du genomför förnyade konkurrensutsättningar och är dessutom bollplank och rådgivare till verksamheten när det gäller enklare avrop och direktupphandlingar. I arbetsuppgifterna ingår också att hålla utbildningar för verksamheten och att ibland även fungera som expertstöd till våra revisorer i deras granskningar.

Vi söker

Vi söker dig med relevanta eftergymnasiala studier inom ekonomi, juridik eller annat relevant område samt har mycket goda kunskaper inom LOU. Du har flera års aktuell erfarenhet av relevant kvalificerat arbete som upphandlare inom offentlig sektor och gärna på statlig myndighet. Du har stor vana av att ta fram upphandlingsdokument av hög kvalitet samt att självständigt genomföra upphandlingar och avrop med förnyad konkurrensutsättning. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av upphandling av kvalificerade konsulttjänster och/eller av upphandling och avrop inom IT-området. Vidare har du erfarenhet av att arbeta i ett elektroniskt upphandlingsverktyg och avtalsdatabas (Riksrevisionen använder förnärvarande Mercell TendSign). Vi ser gärna att du även har erfarenhet av avtalsförvaltning, digitalt utvecklingsarbete och kännedom om GDPR.

Du har lätt för att strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter och är samtidigt flexibel när det dyker upp oväntade frågeställningar. Rollen som stöd till verksamheten kräver att du är lösningsorienterad, har god samarbetsförmåga och en god pedagogisk förmåga vid samverkan med andra yrkeskategorier. Du är noggrann och har förmåga att ha flera upphandlingar på gång samtidigt. Det är också viktigt att du är drivande och ser till hela verksamhetens behov. Du är noggrann och har mycket god förmåga att utrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt om anställningen

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Arbetsprov kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Vår arbetsplats är belägen i på Sankt Eriksgatan 117 med ett rikt utbud av restauranger och butiker samt med närhet till det nya området Hagastaden. Lokalerna är nyrenoverade, ljusa och erbjuder goda möjligheter till såväl tyst arbete som samtal och möten med kollegor.

Ansökan

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-09-13.

Mer information om anställningen

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Anette Bäck, chef för ekonomi och upphandling 073-445 21 80.

Mer information om hur det är att arbeta hos Riksrevisionen hittar du på vår webbplats.

Fackliga representanter

Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-5171 4272.

Tobias Hamfelt, ST/Riksrevisionen, 08-5171 4113.

Om Riksrevisionen

Riksrevisionen är en myndighet under riksdagen med uppdrag att genomföra oberoende granskning av statens verksamhet. Vår uppgift är att bedöma resultatet av statliga insatser, om skattepengar har använts effektivt och om myndigheter har redovisat sin verksamhet på ett rättvisande sätt. Resultatet av våra granskningar får ofta uppmärksamhet och ligger till grund för debatt och beslut om förändring i viktiga samhällsfrågor. Vi företräder också Sverige som nationellt revisionsorgan och bedriver utvecklingssamarbeten med revisionsmyndigheter i Afrika, Asien och östra Europa.

 


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb