FOI söker Inköpare

Är du en inköpare redo för nya utmaningar? Vill du jobba i en innovativ och spännande verksamhet i forskningens absoluta framkant inom försvar och säkerhet? Då kan FOI vara intressant för dig då vi söker en inköpare till vår enhet för Inköp.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som inköpare arbetar du med inköp inom en mycket bred verksamhet som bl. a. omfattar IT, laboratorieprodukter, elektronik, mätinstrument och konsulttjänster. Ditt huvudsakliga ansvar är att handlägga beställningar av varor och tjänster som FOI behöver i sin verksamhet. Beställningarna registreras i ekonomisystemet Agresso.

Som inköpare vid FOI har du en viktig roll som länken mellan verksamhetens interna beställare och leverantörerna. Tjänsten innebär mycket kommunikation med berörda parter och ställer höga krav på servicekänsla och smidig hantering av dina ärenden. Som inköpare tillhör du myndighetens stödjande verksamhet, men har även täta kontakter med leverantörer för uppföljning av leveranser och lagerhållning av varor. Arbetsuppgifterna kan på sikt även omfatta direktupphandlingar och avrop från ramavtal.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet och har jobbat som inköpare/beställare alternativt har en kvalificerad yrkeshögskole­examen eller motsvarande inom området inköp/upphandling. Du har god erfarenhet av att administrera beställningar i Agresso eller i ett liknande inköpssystem. Vidare är det meriterande om du har kunskap och gärna även erfarenhet av LOU.

FOI söker en person som gillar ”ordning på torpet”. Som person är du strukturerad och kan organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. För att vara framgångsrik i din roll krävs att du har en hög samarbetsförmåga och gillar att hitta konstruktiva lösningar i situationer som uppstår med kort varsel. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Du trivs med att arbeta med både enkla och mer avancerade arbetsuppgifter och har förmåga att snabbt sätta dig in i rutiner och processer. Arbetet kan i perioder vara mycket intensivt varför god stresstålighet är en viktig egenskap. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som arbetar för ett starkare totalförsvar och samhälle. För dig som inköpare innebär det bland annat att stödja olika projekt inom t.ex. försvarsteknik och säkerhet med beställningar av varor och tjänster. Du hanterar även beställningar av varor och tjänster som myndigheten behöver i övrigt. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Inköp som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html ml

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev på svenska via ansökningsknappen senast den 18 maj! I din ansökan vill vi att du tydligt anger hur du lever upp till kravprofilen.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Henrik Ekholm.  Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.


Sista ansökningsdatum: 2021-05-18

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb