Fortifikationsverket söker upphandlare

Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket
Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Upphandlingsenheten inom Fortifikationsverket är en modern inköps- och upphandlingsenhet som aktivt deltar i myndighetens utveckling. Vi är inne i ett mycket intressant utvecklingsskede och har stora ambitioner inom inköps- och upphandlingsutveckling.

Vi erbjuder ett intressant uppdrag i en god arbetsmiljö där Försvarsmakten är vår största kund. Vi finns på huvudkontoret i Eskilstuna.

Fortifikationsverkets kultur präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att driva dina egna upphandlingar inom varor och tjänster. Som upphandlare stödjer du övriga organisationen i upphandlingsfrågor, från behovsanalys till at utforma kontraktshandlingar. Du följer upp att kostnads- och kvalitetsmål uppnås och att upphandlingen följer regelverket. Vidare förvaltar du ingångna avtal samt arbetar med leverantörsutveckling. Som medarbetare inom enheten medverkar du i utvecklingsarbete och utbildningsinsatser.

Kvalifikationer
Du har eftergymnasial utbildning med inriktning upphandling/inköp/ekonomi/teknik eller annan utbildning kombinerad med arbetslivserfarenhet som vi bedömer relevant. Du har flerårig erfarenhet av inköps- och/eller upphandlingarbete, företrädesvis tjänsteupphandlingar, samt erfarenhet av LOU. Vidare har du goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Meriterande är erfarenhet från försvarssektorn, arbete med upphandling enligt LUFS, erfarenhet av kategoristyrd arbetsmetod för inköp samt erfarenhet av avtalsuppföljning.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser. Arbetet ställer krav på ett strukturerat arbetssätt och utvecklingsfokus. Du är pådrivande för att leveranser med rätt kvalitet blir klara i tid. Som upphandlare hos oss har du många kontaktytor både inom och utanför organisation. Det ställer krav på servicekänsla med god samarbetsförmåga och förståelse för vikten av regelbunden kommunikation med uppdragsgivaren.

Anställningsvillkor
Heltid tillsvidare med tillträde efter överenskommelse. Svenskt medborgarskap krävs, anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning inom myndigheten innebär krigsplacering.

Placeringsort är Eskilstuna eller Stockholm.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Arvidsson, tel 010-44 44 676 eller HR-specialist Jeanett Klingtoft, tel 010-44 44 195.

Välkommen att söka tjänsten som Upphandlare varor och tjänster hos oss! Intervjuer är planerade till 21 och 22 januari 2021.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-12-31. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt Offentlighets- och sekretesslagen.


Sista ansökningsdag
31 december 2020

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb