Göteborgs Stad söker upphandlingsjurist med förvaltningsjuridisk inriktning

Om arbetsplatsen

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsfrågor i Göteborgs Stad är samlade i en förvaltning under Nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning. Det är en politiskt styrd verksamhet där nämndens uppdrag är att ha det övergripande ansvaret för kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, att för hela stadens räkning anordna arbetsmarknadspolitiska åtgärder och att i övrigt ta de initiativ som behövs för att främja sysselsättningssituationen. Uppdraget är att vi tillsammans skapar förutsättningar för studier och arbete. Målet för nämnden är en stad där människor jobbar och försörjer sig själva, att bidra till att Göteborg är en företags- och tillväxtvänlig stad, att de upphandlingar som genomförs skapar mervärde för göteborgarna och att bidra till att Göteborgs Stad är en attraktiv arbetsgivare med goda arbetsvillkor.

Förvaltningens två stora avdelningar är Arbetsmarknadsavdelningen och Vuxenutbildningsavdelningen. Till det finns stödavdelningarna Ledningsstab, HR och kansli, Ekonomi och inköp samt Kommunikation och IT. Tillsammans är vi ca 250 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Arbetsmarknad och vuxenutbildning söker upphandlings-och avtalsjurist. Tjänsten är placerad vid Ledningsstaben Avdelningen ansvarar för specialistkompetens och processer inom upphandling, uppföljning- och analys samt utredning.

Arbetsmarknad och vuxenutbildningsverksamheten upphandlar större delen av sitt behov av SFI, KOMVUX och arbetsmarknadsinsatser från externa leverantörer med en uppskattad volym av ca 450 MSEK/år.

Tjänsten riktar sig till dig som är jurist och har dokumenterad flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig upphandling och avtal. Du kommer att arbeta med juridisk kvalitetssäkring av upphandlingar och avtal, löpande upphandlingsrättslig rådgivning, samt domstolsprocesser. Ditt arbete kommer också att innefatta utveckling av upphandlingsfunktionens interna upphandlingsrättsliga stöd, samt inkludera kvalitetssäkrande insatser i i upphandlingsarbetet med att utveckla interna processer och rutiner. Dina insatser kommer därigenom vara ett viktigt bidrag i förvaltningens uppbyggnad av såväl strategisk som operativ upphandlingsrättslig och avtalsrättslig kompetens.

Du kommer även att arbeta med andra juridiska frågor inom förvaltningens verksamhetsområde. I arbetet ingår bl.a. att kvalitetssäkra beslut och interna styrdokument, men även löpande juridisk utredning och rådgivning, att hålla i utbildningar inom myndigheten, samt att delta i samverkansgrupper och utvecklingsprojekt. Framträdande rättsområden är t.ex. skollag, offentlighet och sekretess, allmän förvaltnings- och kommunalrätt samt dataskydd. Ditt stöd har ofta en avgörande betydelse för vår verksamhet och vi törs utlova att du sällan kommer att ha tråkigt på arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har bred juridisk kompetens med tyngdpunkt i upphandlings- och avtalsrätt och minst fyra års relevant erfarenhet inom offentlig förvaltning. Du har god stilistisk förmåga och kan såväl muntligen som skriftligen redogöra för komplicerade juridiska frågor. Som person är du utåtriktad, driven, målorienterad, analytisk och serviceinriktad. Du har en hög förmåga att arbeta i team, är genuint intresserad av förvaltningens uppdrag och är en person som gör lagkamraterna bättre.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.
Tillsvidare.
Arbetstid: Dagtid.

Ansök senast den 23 April 2021.

Fackliga företrädare

Fatha Hassan, Saco 031-368 14 62
Sami Thuresson, Vision/TCO 031-368 60 54

Övrigt

Arbetsmarknad och vuxenutbildning har nyrenoverade aktivitetsbaserade lokaler på Brogatan 4.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.


Sista ansökningsdatum: 2021-04-23

Referensnummer: C53060

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb