Göteborgs Stad söker Upphandlare inriktning entreprenadupphandling

Arbetsbeskrivning

Vår stad växer, vi kommer behöva utveckla och bygga fler skolor, förskolor och äldreboenden för stadens invånare. För att lyckas i detta arbete och för att kunna möta förvaltningens allt mer omfattande uppdrag med byggnation av lokaler för stadens olika verksamheter har vi på lokalförvaltningen en egen upphandlingsenhet. Upphandlingsteamet fungerar som ett stöd för hela lokalförvaltningen när det gäller upphandlingar, avrop, inköp och andra upphandlingsfrågor. Vårt upphandlingsteam bidrar till att utveckla lokalförvaltningens affärer och hjälper på så sätt förvaltningen att effektivisera sin upphandling. Vår förvaltning är nu inne i en övergångsfas från traditionell organisation till processbaserad organisation. Det innebär att upphandlingsteamet tar en aktiv roll i att utveckla inköps- upphandlingsprocessen både effektiviseringsmässigt och affärsmässigt. Det utökade uppdraget kräver att nya metoder utvecklas med bibehållna kvalitetskrav på produktionen. De ökade kraven på en hållbar stad både vad gäller klimat, miljö och sociala faktorer är en utmaning men skapar samtidigt en utvecklingspotential i vårt arbete. Att kunna växla perspektiven från övergripande strategisk nivå till taktisk projektnivå.

Dina arbetsuppgifter:
Som upphandlare hos oss ansvara du för att genomföra upphandlingar såväl inom bygg- och konsultsektorn som inom inhyrningsområdet. Du ansvarar självständigt för att driva dessa upphandlingar i sin helhet tillsammans med våra projektledare. Du kravställer i enlighet med LOU och följer standardavtalen inom entreprenadrätten. Du arbetar med upphandlingsfrågor både ur ett kort- och långsiktigt perspektiv för att stödja förvaltningens behov på bästa sätt. Du följer aktuell lagstiftning och utveckling inom området. Tillsammans med dina kollegor deltar du i utveckling och framtagandet av processer och rutiner för enheten. Vidare deltar och driver du utvecklingen i nätverk och referensgrupper samt medverkar i information och utbildningsfrågor som rör upphandling, avrop och inköp.

Kvalifikationer

Våra förväntningar på dig;
Vi söker dig som är driven, affärsinriktad och förstår nyttan av att följa lagar, policys och riktlinjer som du på ett pedagogiskt sätt kan förmedla till din omgivning. Din proaktivitet och ditt engagemang är två egenskaper du identifierar dig starkt med och du drivs av att skapa resultat och optimala upphandlingar genom kreativa och innovativa lösningar. Du driver självständigt projekt i form av komplexa upphandlingar och att ser till att uppställda mål nås och att processen följer uppsatta tidsramar.

Vi vill att du har;
– Relevant högskoleutbildning inom området för ekonomi/juridik/samhällsplanering eller likvärdig utbildning i kombination med flerårig och gedigen erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen
– Flerårig arbetslivserfarenhet inom området
– Flerårig erfarenhet och gedigen kunskap om LOU och i övrig relevant lagstiftning inom området
– Erfarenhet från entreprenad- och tekniska konsultupphandlingar
– Erfarenhet och tillämpning av AB 04, ABT 06 och ABK 09
– Meriterande från inköps- eller upphandlingssystem
– Meriterande är om du har verkat inom bygg- och fastighetsbranschen
– Meriterande om du är diplomerad inköpare eller liknande
– Meriterande är om du har erfarenhet av inhyrning inom den offentliga hyresmarknaden

Som person har du förmåga att verka i ett helhetsperspektiv med förståelse för förvaltningens övergripande uppdrag. Du har lätt för att samarbeta och sätta dig in omgivningens behov av stöd samtidigt som du är tydlig i din egen roll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Våra medarbetare har breda och varierade kompetenser. Vi arbetar i trevliga lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Vi på Lokalförvaltningen arbetar för ett hållbart arbetsliv. Med detta menar vi att du skall kunna kombinera ett spännande och givande yrkesliv med ett hållbart och rikt liv utanför arbetet. Vi strävar efter att ha en jämn fördelning mellan kvinnor och män och en spridning när det gäller ålder på enheten. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Om Lokalförvaltningen

Lokalförvaltningen skapar miljöer där livet får ta plats genom att bygga, anpassa och förvalta lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. Varje dag är 150 000 göteborgare verksamma i skolor, förskolor, kontor och äldreboenden som vi sköter om.

Ansök senast den 2 April 2021.

Kontaktpersoner

Marie Kullvik, Enhetschef, 031-3650291

Fackliga företrädare

Rickard Claesson, Vision, 031-3650327
Ulrica Wallström, SACO, 031-365 0753

Sista ansökningsdatum: 2021-04-02

Referensnummer: A992914 – Kopia (2)

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb