Göteborgs Stad söker upphandlingsledare

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som upphandlingsledare kommer att vara placerad under ledningsstaben i en positiv och trivsam miljö där upphandlingsfunktionen består av engagerade, drivna och kompetenta medarbetare.
Som upphandlingsledare kommer du tillsammans med vår jurist att utveckla och driva förvaltningens upphandlingsarbete. Du förväntas att jobba nära, och bistå, verksamheten genom hela upphandlingsprocessen, av framförallt olika typer av kvalificerade tjänsteupphandlingar inom arbetsmarknad och vuxenutbildningsområdet. I regel omfattar det behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi, upphandlingsarbete och avtalsuppföljning. Implementering och förvaltning av avtal ingår också i arbetet då du även kommer att vara avtalsansvarig.

På Arbetsmarknad och vuxenutbildning ansvarar man självständigt för att upphandlingsprojekt och avtalsuppföljning sker affärsstrategiskt med innovativ och strukturerad ansats. Det är nödvändigt att du kan hantera flera upphandlingar parallellt för att hålla en hög produktionstakt och effektiv genomströmning av ärenden. Självklart levererar du god service i upphandlingsfrågor till verksamheterna. Du kommer att ges möjlighet till inspirerande kollegial arbetsmiljö och löpande kompetensutveckling inom relevanta områden.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en, för uppdraget, relevant akademisk utbildning inom ekonomi/juridik eller yrkeshögskoleutbildning inom upphandling, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har några års erfarenhet av strategiskt inköps- och upphandlingsarbete och genomfört upphandlingar enligt Lagen om offentlig upphandling. Du har därmed god förmåga att förstå, tolka samt utforma upphandlingsdokument och avtal. Givetvis kan du hantera Officepaketet och har vana av att arbeta i ett upphandlingssystem. Det är även viktigt att du kan behärska det svenska skriftspråket på ett korrekt och obehindrat sätt.

Det är meriterande om det i din utbildningen har ingått inköp, offentlig upphandling och affärsjuridik. Meriterande är även om du har arbetat i de IT-system vi använder oss av på upphandlingsfunktionen (Visma Proceedo och Visma TendSign).

Arbetet sker i nära samarbete med ansvariga tjänstemän och leverantörer, vilket kräver att du är en god kommunikatör och lagspelare som kan skapa och bibehålla relationer. Samtidigt som du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt. För att lyckas i rollen behöver du ha ett strukturerat arbetssätt samt en analytisk och pedagogisk förmåga. Du behöver dessutom kunna uttrycka dig väl muntligt, hålla i möten och ibland även genomföra presentationer inför publik.

Övrig information

I den här rekryteringsprocessen kan vi komma att använda oss av arbetspsykologiska tester. Som en del i rekryteringens slutfas kan vi även komma att begära in arbetsbetsprover.
Arbetsmarknad och vuxenutbildning huserar i nyrenoverade lokaler på Brogatan 4. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Om Arbetsmarknad och vuxenutbildning

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsfrågor i Göteborgs Stad är samlade i en förvaltning under Nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning. Det är en politiskt styrd verksamhet där nämndens uppdrag är att ha det övergripande ansvaret för kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, att för hela stadens räkning anordna arbetsmarknadspolitiska åtgärder och att i övrigt ta de initiativ som behövs för att främja sysselsättningssituationen. Uppdraget är att vi tillsammans skapar förutsättningar för studier och arbete. Målet för nämnden är en stad där människor jobbar och försörjer sig själva, att bidra till att Göteborg är en företags- och tillväxtvänlig stad, att de upphandlingar som genomförs skapar mervärde för göteborgarna och att bidra till att Göteborgs Stad är en attraktiv arbetsgivare med goda arbetsvillkor.

Förvaltningens två stora avdelningar är Arbetsmarknadsavdelningen och Vuxenutbildningsavdelningen. Till det finns stödavdelningarna Ledningsstab, HR och kansli, Ekonomi och inköp samt Kommunikation och IT. Tillsammans är vi ca 250 medarbetare.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum: 2020-09-14
Referensnummer: A969745

Anställningsvillkor

Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Kathrin Ahlstedt, Stabschef
Telefon: 031-368 30 57
Mobil: 073-078 77 41

Fackliga företrädare

Fatha Hassan, Saco
Telefon: 031-368 14 62
Sami Thuresson, Vision/TCO
Telefon: 031-368 60 54

Sista ansökningsdatum
2020-09-14
Referensnummer
A969745

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb