Huddinge kommun söker hållbarhetsstrateg

Kommunstyrelsens förvaltning

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Om arbetsplatsen

Är hållbarhetsfrågor och särskilt miljöfrågor något som ligger dig varmt om hjärtat? Vill du vara med och påverka upphandlingarna i Huddinge, Haninge och Nynäshamn?

Upphandlingsverksamheten är centralt placerad vid kommunstyrelsens förvaltning och är kommunens kunskapskälla avseende upphandling och inköp. Upphandlingssektionen genomför ramavtalsupphandlingar samt övriga större upphandlingar inom kommunen. Vi arbetar också proaktivt med uppföljning av de upphandlade avtalen.

Du kommer att vara placerad i Huddinge men tjänsten avses att delas med Haninge och Nynäshamns kommuner genom verksamheten Upphandling Södertörn, där du kommer att verka i rollen på samma sätt. Upphandling Södertörns verksamhet utgår från Haninge kommun.

Arbetsuppgifter

Upphandlingsverksamheten är under utveckling vilket ger dig stora möjligheter att påverka. Ett led i utvecklingsarbetet är att säkerställa att vi prioriterar och efterfrågar hållbarhet och miljö på ett effektivt sätt, både ur ett miljö- och kostnadsperspektiv. Vi söker därför nu en ny kollega som ska delta i upphandlingsprocesserna i vardagen och vara kommunens kunskapskälla och kravställare avseende hållbarhetsfrågor.

Huddinge kommun erbjuder ett arbetsklimat som präglas av högt tempo och engagerade medarbetare. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm.

Din profil

Vi söker dig som har goda kunskaper och erfarenhet av miljö- och hållbarhetsfrågor. Vi ser vidare gärna att du har erfarenhet av offentliga upphandlingar, särskilt som kravställare inom miljöområdet. Vi tror att du har utbildning på akademisk nivå men annan relevant utbildning eller erfarenhet inom området är också meriterande.

Som person är du strukturerad, analytisk och flexibel. Du kan hantera att ha många bollar i luften och gillar att arbeta/delta i projekt i egenskap av kunskapsresurs. För att passa i rollen tror vi även att du är social och utåtriktad och tycker att samarbete med kollegor, verksamheten och leverantörer är en viktig och naturlig del i vardagen. God kommunikativ förmåga, såväl skriftlig som muntlig, förutsätts. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation respektive erfarenhet av dialog och kommunikation med den politiska ledningen är meriterande.

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Upplysningar

Roger Himmelsköld upphandlingschef 070-198 93 06.

Facklig kontaktperson

För facklig kontaktperson för tjänsten se Facklig kontaktinformation

Sista ansökningsdatum

2020-06-05

Referensnummer

KSF:2020:16

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Filmer om Huddinge

Vill du veta mer om vår syn på ledarskap och medarbetarskap eller Huddinges historia? Titta gärna på våra filmer


Sista ansökningsdatum
2020-06-05

Referensnummer
KSF:2020:16

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb