Inköps- och upphandlingschef till Sigtuna kommun

Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd. Här ryms levande landsbygd, småstad och en internationell flygplats. Ett rikt kulturarv och kulturell mångfald. En stolt historia och stora framtidsplaner. Kanske är det därför drivkraften är så stark att växa, förändras och utvecklas. Det är också därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt. Välkommen hit!

Inköps- och upphandlingsenheten är en av fyra enheter tillhörande ekonomiavdelningen på kommunledningskontoret och har en samordnande roll genom att ge stöd och service till hela kommunen samt till kommunala bolag. Ekonomiavdelningens ansvarsområde spänner över ett brett ekonomiskt spektra såsom ekonomisk planering, redovisning, budget och uppföljning, likviditets- och finansieringsfrågor, strategisk lokalsamordning och investering, analys och kvalitetsuppföljning, ekonomiadministration samt inköp och upphandling.

Arbetsuppgifter

I rollen som inköps- och upphandlingschef har du huvudansvaret för kommunens rutiner och processer för inköp och upphandling och skapar förutsättningar för medarbetarna att ge professionellt stöd och råd till förvaltningarna i vägval vid upphandlingsprocesser och inköp. Tillsammans med medarbetarna strävar du efter att förstå verksamheternas behov och att kunna konkretisera dem i lösningar.

Dina och enhetens arbetsuppgifter genomsyras av att arbeta med ständiga förbättringar för ökad kvalitet och kostnadseffektivitet. Du samarbetar med alla förvaltningar inom kommunen och strävar efter ett gott samarbetsklimat för att nå bäst effekt för Sigtuna kommun. Arbetsuppgifterna består också av att leda arbetet för enhetens medarbetare och säkerställa att det finns en tydlighet och långsiktighet. Du har personal-, arbetsmiljö-, ekonomi- och verksamhetsansvar för enheten och dess medarbetare.

Du rapporterar till ekonomichefen och ingår i dennes ledningsgrupp. I rollen har du också ett nära samarbete med kollegorna på ekonomiavdelningen och löpande avstämningar med kommunens förtroendevalda politiker.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller yrkeshögskolesutbildning med relevant inriktning eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du har flera års erfarenhet av arbete som chef eller ledare och vi ser gärna att du har erfarenhet från en politiskt styrd organisation. Du har erfarenhet av offentliga upphandlingar och inköp samt kunskap om och erfarenhet av tillämpning av lagen om offentlig upphandling. Vidare är erfarenhet av elektronisk handel meriterande.

Som person är du trygg i dig själv och flexibel och lyhörd i ditt samarbete med andra. Du är skicklig på att skapa goda relationer och har en förmåga att skapa goda samarbeten genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är van att hitta lösningar på uppkomna problem och ser möjligheter i förändringar. För dig är det en självklarhet att motivera och inspirera dina medarbetare till goda resultat och bidra till en god och hållbar arbetsmiljö.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Karin Norman, Rekryterare
Telefon: 08-597 833 33
E-post: karin.norman@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2022-05-03

Ange referensnummer: C83386

Som anställd i Sigtuna kommun får du ta del av en rad förmåner, bl.a. blir du automatiskt medlem i Personalklubben där du kan ta delta i olika aktiviteter. Läs gärna mer om våra andra förmåner och hur det är att jobba hos oss i Sigtuna kommun! https://www.sigtuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss.html.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Sista ansökningsdag: 2022-05-03

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb