Inköpschef Eskilstuna

Om Fortifikationsverket

Enheten Marknad och Inköp hanterar och samordnar årligen inköpsvolym på över 3 miljarder inom entreprenad, varor och tjänster där det årligen utförs ett stort antal annonserade upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar. All upphandling inom myndigheten är centraliserad till enheten Marknad och inköp, som också ansvarar också för att implementera effektiva inköp via e-handel. Enheten har expanderat de senaste två åren, och har du erfarenhet av att arbeta i ledande befattning för kvalificerad verksamhet är du välkommen med din ansökan.

Om oss och uppdraget
Vi söker en inköpschef tillika chef för enheten marknad och inköp, en enhet inom avdelningen Utveckling och verksamhetsstöd, som leds av en avdelningschef. Avdelningen för utveckling och verksamhetsstöd består av nio enheter och har ca 150 medarbetare. Enheternas ansvar är olika typer av specialistfunktioner som har till uppdrag att stötta Fortifikationsverkets medarbetare och bidra till att Fortifikationsverket når sina mål. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer, stabschef och avdelningschefen.

Som enhetschef leder och fördelar du arbetet för en grupp på ett tjugotal medarbetare, bl.a. upphandlare, inköpare och e-handelsspecialister, där du har budget-, personal- och verksamhetsansvar. Du arbetar aktivt och i enlighet med gällande regelverk och riktlinjer mot de mål som är uppsatta inom verksamhetsområdet. Du förväntas utöva ett ledarskap baserat på dialog, förtroende och öppenhet. Då vi har verksamhet i hela Sverige förekommer resor i tjänsten.

I takt med att Fortifikationsverkets uppdrag utökas växer enheten, vilket innebär ett antal nyrekryteringar de kommande åren. Inom enheten pågår också en organisatorisk förstärkning där ett gruppchefsled införs. Det innebär att enheten delas upp i tre grupper, där tre gruppchefer håller på att rekryteras.

Dina kvalifikationer och egenskaper
Du har högskole- eller universitetsutbildning med ekonomisk, juridisk eller annan inriktning inom område vi bedömer relevant, samt utbildning i ledarskap. Alternativt har du annan utbildning vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete i ledande befattning med resultat-, budget- och personalansvar med dokumenterat goda resultat. Du har även aktuell erfarenhet som inköps- och eller upphandlingschef där du har haft organisationsövergripande strategiskt ansvar, och har således mycket goda kunskaper inom upphandling och LOU. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt god kompetens i administrativa IT-stödsystem. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandling av byggentreprenader samt genomfört större komplexa upphandlingar. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete i statlig försvarsnära myndighet och om du har god kunskap gällande de tre huvudsakliga upphandlingsformerna är även det till din fördel. Vidare är det även meriterande med kunskap och erfarenhet inom LUFS samt erfarenhet av försvarssekretess och/eller säkerhetsfrågor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du är en trygg och stabil ledare med god social kompetens, som skapar förutsättningar att uppnå goda resultat tillsammans med andra. Du är tydlig i din kommunikation och du ser till hela verksamheten i ditt strategiska arbetssätt. Du är utvecklingsorienterad och kreativ med affärsmässighet i fokus och drivs av att förbättra arbetssätt och processer samtidigt som du har en hög säkerhetsmedvetenhet.

Ditt arbete sker i nära samarbete med övriga avdelningar och god samarbetsförmåga och ett prestigelöst arbetssätt är en förutsättning för att lyckas med rollen.

Vad erbjuder vi dig?
Tillsammans med ca 850 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta rekryterande tillförordnad Utvecklingsdirektör Jacob Henriksson, 010- 44 44 861 eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder, 010-44 44 913. Intervjuer kommer att ske v.34.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO eller Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-08-14. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen.


Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Ansök senast: 14 augusti

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb