Konkurrensverket söker en upphandlare som kommer att arbeta i nära samarbete med inköps- och fastighetsansvarig.

Dina uppgifter
Som upphandlare på Konkurrensverket planerar, ansvarar för och genomför du upphandlingar av varor och tjänster. Du tillhör enheten för verksjuridik och internationella frågor och arbetet sker på uppdrag av och i samarbete med olika enheter inom myndigheten. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering av inkommande anbud samt avtalsskrivning. I arbetet ingår även att informera internt om inköpsarbetet. Du har också möjlighet att vara delaktig i myndighetens praktiska utvecklingsarbete inom området.

Kvalifikationer
Du har:

  • Eftergymnasial utbildning med inriktning inom upphandling/inköp alternativt högskoleutbildning inom juridik eller ekonomi
  • Minst några års erfarenhet av arbete med offentlig upphandling
  • Erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar från centrala ramavtal
  • God datorvana samt goda färdigheter i Office-programmen
  • God muntlig och skriftlig förmåga

Du har mycket god förmåga att självständigt planera, strukturera och genomföra ditt arbete vilket genomsyras av noggrannhet och kvalitetstänk. Du har god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga.

Det är meriterande om du har:

–       Erfarenhet av arbete med offentlig upphandling på statlig myndighet
–       Erfarenhet av elektroniska upphandlingssystem
–       Erfarenhet av avtalsuppföljning
–       Erfarenhet av upphandling av IT-tjänster

Upplysningar
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår hemsida. Anställningen är en tidsbegränsad anställning på ett år. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till:  Tove Kockum, enhetschef och Martina Lystedt, HR-specialist. Fackliga företrädare är Håkan Carlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner
Martina Lystedt
HR-specialist
08-700 16 00

Tove Kockum
Enhetschef för verksjuridik och internationella frågor
08-700 16 00

Håkan Carlsson
Facklig företrädare, SACO
08-700 16 00

Åsa Lövström
Facklig företrädare, ST
08-700 16 00