Kristianstads kommun söker upphandlare entreprenad

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

Vill du jobba tillsammans med flera upphandlingskollegor?
Upphandlingsenheten är en central enhet under kommunledningskontoret som samordnar, stödjer och genomför upphandlingar till kommunens samtliga verksamheter. Vi arbetar även med att utveckla och driva frågor inom e-handel, e-faktura, avtalsuppföljning och samordnad varudistribution. Enheten består av åtta upphandlare, avtalscontroller, e-handelssamordnare, ekonomiadministratör och upphandlingschef.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö med kompetenta medarbetare där du kan utveckla din expertis inom upphandling. Du kommer att tillhöra en enhet som jobbar i framkant och aktivt utvecklar inköps- och upphandlingsområdet.

Arbetsuppgifter
Som upphandlare bistår du organisationen i olika typer av upphandlingar genom hela processen. I regel omfattar det behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi, upphandlingsarbete och avtalsuppföljning. Du kommer i huvudsak arbeta med entreprenadupphandlingar och avtal kopplade till kommunens tekniska förvaltning. Förvaltning av avtal ingår i arbetet och du kommer att vara avtalsansvarig.

Det är ofta tidspress och att du kan hantera flera projekt parallellt är nödvändigt för att hålla en hög produktionstakt och effektiv genomströmning av ärenden. Självklart levererar du god service i upphandlingsfrågor till verksamheterna.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik (minst 60 hp), eller yrkeshögskoleutbildning inom upphandling eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om det i utbildningen ingått inköp, offentlig upphandling och affärsjuridik.

Du har erfarenhet av upphandling. Det är meriterande om du har kunskap om AF AMA, erfarenhet av entreprenadjuridik eller upphandlingssystem Kommers elite. Det är även meriterande om du har god kunskap om och har arbetat med upphandlingar inom Lagen om offentlig upphandling. Arbetet sker i nära samarbete med beställare, leverantörer och ansvariga tjänstemän, vilket kräver att du är en god kommunikatör. Självklart har du datorvana och kan hantera Officepaketet.

För att lyckas i ditt arbete i krävs att du har ett strukturerat arbetssätt och en analytisk och pedagogisk förmåga. Dessutom är det viktigt att du kan skapa och bibehålla goda relationer.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse. Placering är centralt i Kristianstad i moderna lokaler i Rådhus Skåne med direkt närhet till tåg- och busstation.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa upphandlingschef Martin Gomér på 044-13 52 13.

Sista ansökningsdag är 2020-01-31.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Kristianstad
Län: Skåne län
Land: Sverige
Referensnummer: KLK-2020/8
Kontakt: Martin Gomér, 044-13 52 13
Facklig företrädare: Vision, 044-13 48 83
Sista ansökningsdag: 2020-01-31


Sista ansökningsdag
2020-01-31

Referensnummer
KLK-2020/8

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb