Kvalificerad inköpare med strategisk inriktning

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalificerad inköpare med strategisk inriktning. Vi vill ha din ansökan senast den 16 augusti.

På Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens hållbara infrastruktur. Det är stort fokus på klimat inom Trafikverket och de omfattande industrisatsningarna i Norr- och Västerbotten driver nu på klimatomställningen ytterligare. Vi vill att du är med och utvecklar oss att möta upp vår ambitionsnivå att vara en professionell beställare i världsklass. Vi utökar nu därför vår organisation med flera nya kollegor.

Om jobbet

Du skapar samhällsvärde åt medborgarna och staten genom att verka inom entreprenadaffären och affärer kopplat till tekniska konsulter. Hos oss får du möjlighet att bidra till utvecklingen av framtidens hållbara affärer. Du driver våra affärer i tvärfunktionella team avseende allt från affärsupplägg och upphandling till genomförande av affären samt erfarenhetsåterföring. Affärsutveckling är en central del i ditt arbete för att nå de effekter vi vill åstadkomma. Genom kommunikation och dialog med leverantörsmarknaden skapar du tydlighet och en ökad attraktivitet för våra affärer, samtidigt som du genom samarbete med leverantörer utvecklar våra affärer.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

 • att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter, avseende nya investeringar samt underhåll av väg och järnväg
 • att vara ett kvalificerat affärsstöd från tidigt planeringsskede till genomförande av projekten
 • att i samverkan med leverantörsmarknaden utveckla våra affärer och anläggningsbranschen
 • att arbeta med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling
 • att kontinuerligt arbeta med förbättring av våra arbetssätt och metoder samt utveckling av våra inköpsstrategier, t ex nationellt kategoristrategiarbete

Vill du ta ett större ansvar finns det möjligheter att leda riktade uppdrag i vår verksamhet, exempelvis kategoriteam, leverantörsutveckling eller nationella affärsutvecklingsprojekt.

Hos oss får du arbeta på en inköpsavdelning med drygt 20 medarbetare med mycket bred erfarenhet och hög kompetensnivå. Vi har en god sammanhållning där alla delar med sig och stöttar varandra. Vi jobbar i mindre team med fokus på medarbetardriven utveckling. För oss är det viktigt att vi har roligt på jobbet och gemensamma aktiviteter är ett naturligt inslag i vår vardag.

Placeringsort: Luleå

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas och trivas i rollen är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har;

 • universitets- eller högskoleutbildning (180hp/120p) med inriktning mot, eller i kombination av, teknik, ekonomi, juridik eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • mycket god, relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av att arbeta med inköp eller affärer på en strategisk nivå
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är extra bra om du har något eller några av följande;

 • erfarenhet av entreprenadjuridik AB/ABT/ABK samt AMA
 • goda kunskaper i LOU/LUF
 • erfarenhet av strategiskt inköp och affärer från större organisation eller myndighet
 • erfarenhet av projekt- eller uppdragsledning som beställare, teknisk konsult, entreprenör eller liknande
 • erfarenhet från stora komplexa upphandlingar, gärna inom bygg- eller anläggningsbranschen, alternativt industri eller energi
 • ledarerfarenhet
 • god vana av att förhandla
 • goda kunskaper i engelska

Övrig information

Se till att ha koll i din mailkorg för att se när det kommer mer information om nästa steg i rekryteringsprocessen. Information kommer löpande. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer kommer att ske löpande under augusti.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Vid frågor är du mer än välkommen att kontakta rekryterande chefer Theresa Hägglund och Pär Isaksson för mer information. #LI-EH1

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-16

Rekryterande chef Theresa Hägglund,
0101235210

Rekryterande chef Pär Isaksson,
0101237108

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

ST Ami Åreng,
0101258002

SACO Richard Ericsäter,
0101232444

Ansök senast: 2021-08-16

Annonserad: 2021-06-29
Inköp Nord

Befattning: Kvalificerad inköpare med strategisk inriktning

Ort: Luleå

Ref nr: 25:2021:009

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb