Läkemedelsverket söker upphandlare

Läkemedelsverket verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.

Beskrivning av enheten
Ekonomienheten består av 15 personer uppdelade på tre grupper; ekonomisk redovisning, ekonomisk styrning samt upphandling och avtalsförvaltning. Grupperingen upphandling och avtalsförvaltning består idag av två upphandlare som vi snart hoppas ska bli tre. Upphandlarna ansvarar för att bedriva och samordna Läkemedelsverkets anskaffningsverksamhet (upphandling, avtalsförvaltning och e-handel). Enheten leds av en ekonomichef.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att självständigt initiera, planera, genomföra och utvärdera de aktiviteter som bedrivs inom upphandlingsområdet. Du kommer också att i flera sammanhang få tillfälle att informera om vår verksamhet för att öka kännedomen om det stöd vi kan erbjuda samt bidra till fortlöpande verksamhetsutveckling inom området. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara stöd- och specialistresurs i inköpsfrågor och genomföra upphandlingar. Du kommer också att vara med och förvalta och utarbeta styrdokument och utveckla processer för att underlätta och förbättra tillämpning och kunskap kring offentlig upphandling. Vi arbetar med att införa kategoristyrning vilket innebär att varje upphandlare självständigt styr ett antal kategorier. Denna tjänst kommer också att ha ett övergripande ansvar för vår avtalskatalog och avtalsuppföljning på övergripande nivå.

Utbildning och erfarenhet
Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande samt erfarenhet av kvalificerat upphandlingsarbete i offentlig förvaltning. Du har gedigen kunskap om LOU och erfarenhet av olika former av utvärderingsmodeller samt av avtalsskrivning och avtalsuppföljning med leverantör. Du har också erfarenhet av att arbeta med interna och externa kontakter samt arbete i projektform. Du behärskar god svenska och engelska i tal och skrift. Det är ett krav att du har god datorvana och meriterande att du har erfarenhet av att arbeta med TendSign eller motsvarande system.

Personliga egenskaper
Arbetet ställer krav på god analysförmåga, förmåga att hantera högt ställda krav och ett mycket gott omdöme. Som person är du drivande, handlingskraftig och resultatinriktad. Du har en gedigen social och kommunikativ förmåga och kan kombinera ett strategiskt helhetstänkande med operativa uppgifter. Du är prestigelös och delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor.

Vi lägger stor mycket vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 22 september 2019
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Ekonomienheten
Diarienummer: 2.4.1-2019-069676

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta enhetschef, Fredrik Jansson 072-580 03 04.
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST vilka finns på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

Varmt välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag
22 september 2019

Diarienummer
2.4.1-2019-069676

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb