Länsstyrelsen Uppsala län söker upphandlare

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja och lyfta Uppsala län. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, djur och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi, näringslivsutveckling och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra för att fatta beslut och driva frågor som på bästa sätt gynnar länets utveckling som helhet. Vi arbetar med utvecklingsfrågor, att samordna länets kommuner i olika frågor, ge bidrag och stöd till olika verksamheter och att se till att lagar och riktlinjer följs. Landshövdingen är chef för Länsstyrelsen.

På Länsstyrelsen i Uppsala län arbetar cirka 190 personer. Vi är en arbetsplats som präglas av kunskap, öppenhet och engagemang.

Arbetsuppgifter

Som inköps- och upphandlingsansvarig kommer du att ha ett såväl övergripande som operativt ansvar för inköp och upphandlingsfrågor inom myndigheten. Du kommer självständigt att genomföra utredningar och upphandlingar inom olika områden. Du är med i hela processen, dvs i förarbete /tidiga skeden med att ta fram upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering, beredning inför tecknande av avtal och uppföljning. Du ansvarar för att länsstyrelsens upphandlingar genomförs på ett korrekt sätt. Som inköps- och upphandlingsansvarig kommer du att ha kontakter med myndighetens samtliga verksamheter samt externa leverantörer och entreprenörer.

En viktig del av arbetet är att arbeta med och utveckla hela inköpsprocessen, allt ifrån e-beställning till leverantörsfakturahantering samt säkerhetsskyddad upphandling. Du kommer att arbeta nära övriga medarbetare inom ekonomiområdet.

Kvalifikationer

Du har utbildning med inriktning mot upphandling eller annan relevant utbildning för uppdraget gärna med ekonomiinriktning. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta självständigt med upphandling och inköpsfrågor , gärna från offentlig sektor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling. Erfarenhet från att arbeta i upphandlingsverktyget Visma TendSign samt fakturahanteringssystemet Proceedo är meriterande.

Du är strukturerad och noggrann då du förväntas driva ett kontinuerligt förbättringsarbete mot sänkta kostnader med en bibehållen, gärna ökad kvalitet och en effektivare inköpsprocess. Det krävs att du är resultatinriktad, flexibel, uthållig och klarar av att arbeta med flera arbetsuppgifter samtidigt.

Att jobba med upphandling och inköpsfrågor vid myndigheten ställer krav på självständighet och integritet, men det krävs också vilja och intresse att hjälpa andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har god datorvana.

Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.

Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt.

Anställningens omfattning

Vikariat 1 december 2020 – 31 augusti 2021.
Tillträde: 1 december 2020 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer: 112-7056-20
Sista ansökningsdag: 2020-09-30

Generell information

Arbetsplats: Uppsala län
Kommun: Uppsala
Yrkeskategori: Upphandlare
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Kontaktpersoner

Gabriella Åkesson
HR-chef/Enhetschef
010-223 33 24

Katarina Olsson
Ekonomichef
010-2233479

Fackliga företrädare

Sara Jansson
Saco-S
010-223 32 75

Karl Näslund
ST
010-223 33 20

Övrigt

Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Läs mer på https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Varmt välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag
2020-09-30

Referensnummer
112-7056-20

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb