Linköpings universitet söker Upphandlare

Ref LiU-2020-02936

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Två av våra medarbetare på Upphandlingsenheten kommer att vara föräldralediga och vi söker nu vikarier för dem.

Som upphandlare hos oss kommer du ha ett arbete som är både utvecklande och varierande och du kommer genomföra upphandlingar inom flera olika områden för både varor och tjänster. Om du har arbetserfarenhet inom upphandling eller strategiskt inköp och är redo för nästa steg och vill ta möjligheten att arbeta på Linköpings universitet under cirka ett år – så kan det vara dig vi söker.

Dina framtida arbetsuppgifter
I rollen som upphandlare kommer du genomföra upphandlingar av både varor och tjänster. Rollen innebär många kontakter med beställare och leverantörer. Universitetets inköpsbehov är av mycket skiftande karaktär vilket avspeglas i upphandlingsuppdragen. En stor del av uppdragen finns inom forskningsrelaterade varor och tjänster, IT, laboratorieverksamhet och resor men även förbrukningsvaror och andra tjänster. Du har en projektledande och konsultativ roll i de upphandlingar som du ansvarar för.

Du arbetar i hela upphandlingsprocessen från behovs- och marknadsundersökning till utformning av avtal och dokumenthantering. I arbetsuppgifterna ingår också att förvalta ramavtal som avtalsansvarig och att tillsammans med enhetens avtalscontroller göra uppföljningar under den tid avtalen gäller.

Du kommer även att ge råd och stöd i inköps- och upphandlingsfrågor till verksamheten.

Din framtida arbetsplats
Du kommer att arbeta inom Upphandlingsenheten på Campus Valla i Linköping, som är en del av den gemensamma förvaltningen vid LiU. Enheten har idag 11 medarbetare, som samordnar och genomför upphandlingar, ger råd, information och utbildning i upphandlingsfrågor till hela universitetet samt följer upp och vårdar avtal och leverantörskontakter. Enheten är ett professionellt stöd inom upphandling och arbetar för att utveckla det strategiska och långsiktiga perspektivet i upphandlingsverksamheten.

Vid forskningsrelaterade upphandlingar förekommer engelska som språk i upphandlingsdokument. Vi använder upphandlingsverktyget Visma TendSign.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har aktuell och praktisk arbetserfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling) och/eller LUF (Lagen om upphandling inom försörjningssektorerna) inom offentlig sektor alternativt motsvarande erfarenhet av liknande anskaffningsprocesser och strategiskt inköpsarbete inom privat verksamhet, exempelvis Bid Manager.

Du har antingen relevant högskoleutbildning (t.ex. inom teknik/IT, juridik, ekonomi eller naturvetenskap) eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, alternativt arbetserfarenhet som bedöms som likvärdig.

Du har goda kunskaper i regelverk inom offentlig upphandling.

Du är van att arbeta i projektform och med projektledning. Du har förmåga att hantera flera projekt parallellt även i situationer då tempot stundtals är högre. Du har tidigare erfarenhet från att ha arbetat i en konsultativ roll. Du har en god pedagogisk förmåga och kan ge råd och stöd i upphandlingsfrågor och i eventuella utbildningsuppdrag. Du är kommunikativ och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Arbetet ställer höga krav på god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du driver, planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller de tidsramar som ställts upp.

Det är meriterande om du har

  • flerårig praktisk arbetserfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar
  • erfarenhet från upphandlingsverksamhet inom offentlig sektor alternativt universitets- och högskolesektorn

Anställningens omfattning
Vikariat 1. 100 % 2020-10-15 tom 2021-11-01, med eventuell möjlighet till förlängning.
Vikariat 2. 100 % 2020-12-15 tom 2022-02-01, med eventuell möjlighet till förlängning.

Tillträde
Oktober respektive december 2020 eller efter överenskommelse.

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se nedan.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 16 september. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen “Sök jobbet” i denna annons. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Lika villkor
Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner
Eva Rosell
Enhetschef
013-28 28 71
eva.rosell@liu.se

Karin Jarheden
HR-partner
013-28 18 56
karin.jarheden@liu.se


Sista ansökningsdag
16 september 2020

Ref
LiU-2020-02936

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb