MSB söker upphandlare, strategisk inköpare eller avtalscontroller


Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Vi söker nu en vikarie med anställning fram till 2020-12-31.

Vill du vara med och göra skillnad så kanske det är du som är vår nya medarbetare?

Upphandlingsenheten söker nu en vikarie till vårt härliga team som idag består av 11 medarbetare och en upphandlingschef. Förutom trevliga arbetskamrater och intressanta arbetsuppgifter erbjuder vi bland annat våra medarbetare en stimulerande arbetsmiljö i form av ljusa, nya och moderna lokaler med närhet till bra kommunikationer. Vi arbetar aktivitetsbaserat och strävar mot det papperslösa kontoret.

MSB erbjuder flexibel arbetstid och är måna om att våra medarbetare ska ha stor möjlighet att hitta balans mellan arbetsliv och privatliv. Varje medarbetare erbjuds en friskvårdspeng och myndigheten har flera fritidsföreningar som anordnar gemensamma aktiviteter bland annat inom motion, hälsa och kultur. Beroende på din ålder har du som statligt anställd mellan 28 och 35 semesterdagar. Vi har även ett stort utbud av interna och externa utbildningar för att ständigt höja våra medarbetares kompetens.

Dina arbetsuppgifter

Upphandlingsenheten arbetar med upphandling och avtalsuppföljning för hela MSB. Tillsammans med övriga medarbetare på enheten ska du bidra till att strategiskt utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra myndighetens upphandlingsprocess.

Ett särskilt uppdrag är att utveckla processer kopplat till e-handeln i vårt affärssystem. Du kommer även att arbeta med rådgivning och utbildning inom området.

Arbetet innebär ett nära samarbete med chefer och medarbetare inom hela myndigheten. Läs gärna mer om MSB på msb.se.

Din kompetensprofil

Vi söker dig som har universitets-/högskoleutbildning inom relevant område, eller slutförd YH/KY-utbildning inom offentlig upphandling, eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.

Du arbetar troligen idag som upphandlare, inköpare eller avtalscontroller inom kommunalt bolag, kommun, landsting eller stat alternativt hos leverantör som arbetar med den offentliga sektorn eller på konsultbolag.

Du har stor vana att arbeta i digitala miljöer och erfarenhet av att arbeta med elektroniska upphandlingssystem.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i affärssystemet UNIT4/Agresso – e-handel, upphandlingsverktyget TendSign samt ärende- och dokumenthanteringssystemet Public360

Du är noggrann och effektiv samt van att arbeta självständigt. Det är viktigt för dig att leverera förväntade resultat med hög kvalité.

Du har lätt för att samarbeta och har ett väl utvecklat sinne för service.
Du är pedagogisk och är en god kommunikatör med utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Anställningsform

Tjänsten är ett vikariat fram till 2020-12-31 och är i första hand placerad i Karlstad men även Stockholm som placeringsort kan komma ifråga.

MSB tillämpar provanställning.

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare.

Är du intresserad av vår lediga tjänst och har frågor?

Kontakta upphandlingschef Tove Frostvik eller upphandlare Lars Gerdes.
Fackliga företrädare är Therese Hahne ST, Carin Hammarbo Saco-S och Ann-Britt Paradis Seko. Samtliga nås på telefonnummer 0771-240 240 (växel).

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 20 oktober 2019, märkt med referensnummer 2019/192. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Karlstad/Stockholm
Län: Värmlands län/Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/192
Sista ansökningsdag: 2019-10-20


Sista ansökningsdag
2019-10-20

Referensnummer
2019/192

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb