Nacka kommun söker affärsanalytiker till inköpsenheten

Nacka kommun, inköpsenheten

Nacka är en enkel, smart och nyskapande kommun där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Visionen om öppenhet och mångfald, och värderingen med förtroende och tillit, är ledstjärnor för vår framgång. Nackas ambition är att vara bäst på att vara kommun. Vi behöver därför dig som vill göra skillnad och som har vad som krävs för att utvecklas med oss.

Driven affärsanalytiker till Inköpsenheten i Nacka

Inköpsenheten söker dig som vill vara med och driva vår utvecklingsresa inom analysområdet!

Inköpsenheten har idag femton medarbetare och ansvarar för Nacka kommuns upphandlingar som genomförs i nära samarbete med verksamheten. Enheten arbetar kategoristyrt där analysarbetet kommer in i flera processteg, samt i kommunens inköpsprocess.

Ditt uppdrag
Nu har du möjligheten att få utvecklas som affärsanalytiker tillsammans med ett härligt gäng i Nacka Kommun.
Du kommer att ansvara för att driva utvecklingen av enhetens analysarbete så väl som att bidra i spendanalyser, omvärldsanalyser och olika former av inköpsanalyser på olika nivåer tillsammans med kollegorna på inköpsenheten.

Nacka ser idag flera stora upphandlingar framöver och vi vill genom denna rekrytering säkerställa att vi driver upphandlingarna och den strategiska planeringen av dessa på ett professionellt sätt, där fakta och analyser är en central del. Komplexiteten i projekten kommer att variera, vilket kräver att du har erfarenhet och bredd samt att du är drivande och strukturerad i ditt konsultativa arbetssätt. Du kommer att ha många kontaktytor inom enheten och kommunen, vilket kräver att du är lyhörd, kommunikativ samt bra på att bygga långsiktiga relationer.

I uppdraget ingår att ta fram, genomföra och presentera analyser och olika rapporter exempelvis månadsrapporter, leverantörsuppföljning, ekonomisk uppföljning och spendanalyser. Du arbetar proaktivt med att stötta kategoriansvariga och inköpare i upphandlingar, leverantörsuppföljning, kategoriplaner med såväl faktaunderlag så som exempelvis inköpsdata och KPI:er men också utifrån insamlad information genomföra och presentera olika former av analyser. Du kommer även bistå enheten och inköpschefen med att ta fram KPI/nyckeltal och följa upp dessa. Exempel är att följa upp debiteringsgrad, upphandlingsplaner, miljömål och interna mål i enlighet med beslutad verksamhetsplan.

I din roll som analytiker ligger viss processutveckling och administration. Processutvecklingen är viktig för att vi ska kunna utveckla våra processer så att fakta och analyser blir en självklar del av kommunens inköpsprojekt. Som Affärsanalytiker så rapporterar du till inköpschefen som har mångårig erfarenhet av inköpsverksamhet i privat och offentlig sektor.

Erfarenhet och kompetens
Vi ser gärna att du som söker är ekonom, jurist, ingenjör eller har en annan motsvarande utbildning med några års erfarenhet och intresse för analyser, BI-verktyg och rapporteringsstrukturer i komplexa organisationer.

Du har ett intresse för samhällets utveckling, omvärldsanalyser och digitalisering och med ditt innovativa och drivna förhållningssätt griper du dig an analyser och strukturutveckling och levererar utöver det vanliga. Du är van vid och trivs med att arbeta i projektform.

Din profil
Vi söker dig som motiveras av att arbeta i en politiskt styrd organisation och stimuleras av mångfalden i både frågeställningar och metoder när du bidrar till kommunens affärer. Som person är du målinriktad och har hög egen drivkraft. Du drivs av att utmana och bli utmanad av existerande arbetssätt/lösningar och trivs med att finna nya angreppssätt och affärsupplägg utifrån användarens behov. Du tar självständigt ansvar för dina projekt och för att skapa struktur och rutiner i ditt arbete.

Kvalifikationer
– Du har en passade akademisk utbildning eller likvärdig eftergymnasial utbildning, med inriktning mot upphandling/inköp, ekonomi eller juridik Mycket goda kunskaper: Excel, Word, Powerpoint

Meriterande
– Vidareutbildning som diplomerad eller certifierad upphandlare/inköpare samt kunskap inom statistik, BI-verktyg är meriterande kunskaper i Qlik och Stratsys eller liknande system och BI-verktyg grundläggande kunskaper i programmering och att utveckla BI-system

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig att få vara med på en spännande resa och en utvecklande tjänst i en av Sveriges mest expansiva kommuner. Du kommer få möjligheten att arbeta i en bred roll med många kontaktytor, inom en verksamhet som har många intressanta utmaningar och stora utvecklingsmöjligheter. Vi vill träffa dig som ser fram emot att arbeta i en kommun som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga. Vi ska vara bäst i Sverige på att vara kommun även när vi växer och du kan bli central för oss i arbetet att bygga stad.

Vi erbjuder friskvårdstimme, förmånscykelserbjudande, gym i huset, friskvårdsersättning samt en möjlighet till växling av semesterersättning mot fler semesterdagar. Arbetsplatsen ligger i Nacka stadshus i moderna lokaler, 15 min med buss från Slussen och 20 minuter från Gustavsberg.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Sista ansökningsdag är den 13 oktober, urval och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut.
Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Nacka
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/634
Kontakt: Sebastian Nordgren, Inköpschef, 08-718 91 60
Sista ansökningsdag: 2019-10-13


Sista ansökningsdag
2019-10-13

Referensnummer
2019/634

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb