Offentlig upphandlare / inköpsstrateg sökes till HBV

HBV, Stockholm
Vill du ha en utvecklande roll i en lyhörd och inkluderande organisation? Välkommen till HBV! Vi har känsla för goda affärer och driver offentligt inköp hos allmännyttan framåt!

HBV är en inköpsfunktion som ägs av Sveriges allmännyttiga bostadsbolag. Verksamheten drivs utan vinstintressen och eventuellt överskott ges tillbaka till medlemmarna. Vi genomför samordnade upphandlingar för produkter och tjänster kopplade till byggnation, renovering och förvaltning av fastigheter. Vi är verksamma inom 48 ramavtalsområden och med dryga 200 ramavtal hjälper vi dagligen våra medlemsbolag att förvalta och utveckla boendet för sina hyresgäster.

Ett samordnat och professionellt inköpsarbete ger stora effekter både genom ekonomiska fördelar och i tryggheten av att enkelt kunna göra avrop mot upphandlade avtal. Allt fler av HBVs medlemsbolag ser värdet av att satsa på ett bra inköpsarbete men också att prioritera sina upphandlings-/inköpsresurser där de gör störst effekt. Som medlemmarnas specialistfunktion följer vi vad som händer på marknaden och ser oss som ett naturligt kunskapsnav och det självklara förstahandsvalet för inköp och upphandling inom fastighetsrelaterade varor och tjänster.

Fler medlemmar ansluter sig och efterfrågan på våra tjänster ökar kontinuerligt. I denna spännande utveckling rekryterar HBV nu fler inköpsstrateger.

Ditt uppdrag

Som inköpsstrateg kommer du självständigt att utifrån LOUs ramverk projektleda upphandling av en eller flera ramavtal. Du ansvarar för hela processen från behovsanalys, framtagande av upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering av anbud till upprättande och uppföljning av avtal. Under upphandlingen har du ett nära samarbete med medlemsföretag och leverantörer.

Hos oss på HBV är inköp en kärnverksamhet och det innebär att du alltid har duktiga och engagerade kollegor omkring dig som är beredda att ge en hjälpande hand. Vi delar med oss av vår kunskap och erfarenhet och ser till att kontinuerligt utveckla oss, allt för att fungera som medlemsföretagens expertis inom offentligt inköp.

Vem söker vi

Du har en akademisk utbildning inom juridik, inköp, ekonomi eller motsvarande, alternativt YH/KY-utbildning inom offentlig upphandling i kombination med några års yrkeserfarenhet.

Troligtvis har du arbetat några år med inköp/upphandling och är väl förtrogen med de olika delmomenten i inköpsprocessen. Har du erfarenhet av projektledning och kunskap om LOU så är det meriterande. Dina färdigheter i att använda svenska språket på ett välformulerat och korrekt sätt i upphandlingsunderlag är goda och du är en van användare av Officepaketet och andra verksamhetsstödjande system.

Som person tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer strukturerat. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar. Du jobbar med många olika saker samtidigt men tappar inte din blick på helheten. Att bygga formella och informella nätverk ser du som en arbetsmetod och du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och uttrycker dig på ett välformulerat och engagerat sätt.

Vi erbjuder

HBV arbetar för att skapa en arbetsmiljö där medarbetare trivs och mår bra. Vi erbjuder bland annat rikskort, friskvårdsbidrag, extra semesterlöneersättning, företagshälsovård och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Anställningen omfattas självklart av kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension.

HBVs huvudkontor finns i attraktiva lokaler vid Globen. Här arbetar drygt 40 kollegor, varav cirka 18 tillhör inköpsavdelningen. En del resor ingår i tjänsten, i huvudsak till våra medlemsbolag ute i landet.

Ansök senast den 15 April 2021

Kontakt
Inköpschef Ola Kroon 08-556 765 27
Facklig representant för Unionen Elin Larsson, 08-556 765 47


Sista ansökningsdatum: 2021-04-15

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb