Polismyndigheten söker it-upphandlare

Organisation: IT-avdelningen
Län: Stockholms län
Utlyst: 27 maj 2020
Ansök senast: 10 juni 2020
Referensnummer: C39060/2020Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Vi bidrar till polisorganisationens förmåga att kontinuerligt och på ett rättssäkert sätt tillgodose hela Polismyndigheten och dess drygt 32 000 medarbetares behov av produkter och tjänster inom it, vilket är till nytta för användarna och medborgarna.

I dagsläget består it-avdelningen av cirka 900 medarbetare som tillsammans sköter inköp, utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Sektionen It-inköp tillhör it-avdelningens kansli med uppdrag att aktivt verka för en effektiv nationell inköpsprocess i syfte att uppnå bästa totalekonomi för Polismyndigheten samt bidra till att polisens övergripande mål uppfylls på ett rättsäkert sätt.

Gruppen it-upphandling inom sektionen it-inköp består idag av åtta personer inklusive gruppchef. Gruppen ansvarar för polisens samtliga offentliga upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar inom it- och telefoniområdet som även inkluderar entreprenader inom området, som ett led i realiseringen av verksamhetens mål.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu ytterligare en upphandlare till vårt starka team. Hos oss på it-inköp får du möjlighet att arbeta med utmanande och intressanta inköpsuppdrag i nära samarbete med den polisiära verksamheten. Vi söker dig som vill vara med och driva polisens inköp inom it och telefoni framåt och tillsammans med resterande team arbeta mot att förbättra och utveckla det it-stöd och verktyg som våra poliser behöver för att kunna ge ökad säkerhet för våra medborgare.

I din roll som it-upphandlare ansvarar du för att:

• Ge löpande rådgivning och stötta i inköpsfrågor
• Leda, planera, genomföra och administrera it-upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar från it-ramavtal i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU) och lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
• Representera polisen vid samordnade inköp mellan myndigheter
• Genomföra omvärldsanalyser genom marknadsdialoger, Request for Information (RFI) m.m
• Delta i behovs- och kravställningsarbetet utifrån ett inköpsperspektiv och genomgöra omvärldsanalyser, ta fram upphandlingsdokument samt upphandlingsstrategier och tidplaner m.m
• Genomföra förhandlingar med leverantörer kopplade till inköp
• Följa upp och utvärdera genomförda inköpsuppdrag samt delta vid implementation av avtal
• Identifiera och driva förbättringsaktiviteter inom det egna verksamhetsområdet samt bidra i inköpsorganisationens utvecklingsarbete.
• Vid behov genomföra myndighetsinterna utbildningar i inköpsfrågor

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Akademisk examen inom juridik, ekonomi eller teknik, alternativt YH/KY-utbildning inom offentlig upphandling eller motsvarande längre utbildning om minst två (2) år som Polismyndigheten anser relevant för arbetet med upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar.
• Minst tre års dokumenterad erfarenhet av upphandlingsarbete inom privat eller offentlig sektor, alternativt offert-/försäljningsarbete till offentlig sektor.
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av

• att självständigt genomföra kvalificerade upphandlingar inom it-och telekomområdet,
• att arbeta med metoden kategoristyrning, och/eller
• LOU/LUFS

Personliga egenskaper

För att trivas i och lyckas med arbetet hos oss krävs att du är strukturerad och noggrann i ditt arbete samt har en god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor. Vi ser vidare att du är någon som gärna tar egna initiativ och är drivande i uppdrag, är resultatinriktad och har en god analytisk förmåga.

Med tanke på din roll och ansvar är det en förutsättning att du har hög integritet, är prestigelös samt delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Mats Landberg, T.f. chef för it-Upphandling, tfn 0730-83 62 91.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Alice Andersson, alice.andersson@polisen.se.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 10:e juni 2020. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!


Ansök senast
10 juni 2020

Referensnummer
C39060/2020

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb