Region Gotland söker Inköpsstrateg

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 700 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Avdelningen ekonomi söker inköpsstrateg till enheten upphandlingsstöd. Enheten upphandlingsstöd arbetar för att utveckla och genomföra Region Gotlands inköpsarbete. Vi ansvarar för att genomföra regionövergripande och samordnade upphandlingar. Vidare utför vi specifika upphandlingar på uppdrag av de olika nämnderna inom Region Gotland. Då vi genomför upphandlingar för såväl kommun- och landstingsuppgifter som regionala utveckling har vi en mycket bred upphandlingsportfölj som erbjuder stora möjligheter och utmaningar för våra medarbetare att bidra med sina erfarenheter, såväl strategiskt som operativt. På enheten arbetar 8 personer och vi söker nu 1 engagerad inköpsstrateg som tillsammans med oss vill vidareutveckla Region Gotlands fortsatta inköpsarbete.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla Region Gotlands strategiska inköpsarbete. Arbetet som inköpsstrateg omfattar bland annat att föra dialog med näringsliv och andra externa intressenter, göra omvärldsanalyser och aktivt arbeta för att säkerställa en god inköpsmognad på Region Gotland.

Du deltar i arbetet med att se över styrning och organisation för inköp, säkerställa värdeskapande processer och rutiner, identifiera och driva utveckling inom inköpsområdet såväl avseende arbetssätt som systemstöd och säkerställa en ändamålsenlig intern styrning och kontroll. I samarbete med avtalscontroller och andra berörda gör du inköps- och kostnadsanalyser inom olika inköpsområden. Detta för att mäta, tydliggöra och följa upp effekter av upphandlingar och arbetssätt samt identifiera och föreslå kostnadsrationaliseringar.

Du ska på ett självständigt sätt kunna planera, genomföra och följa upp utvecklingsarbetet. Samtidigt är en viktig framgångsfaktor i arbetet att ha många kontakter och goda samarbeten såväl externt som internt.

Kvalifikationskrav
Formella kompetenskrav:
• Universitets- eller högskoleexamen inom exempelvis ekonomi eller juridik alternativt utbildning eller arbetslivserfarenhet som Region Gotland bedömer motsvarar kraven i tjänsten
• Goda kunskaper av strategiskt arbete med affärsdrivande verksamhet, inköp eller upphandlingar
• Goda kunskaper av verksamhetsutveckling
• Goda kunskaper av program/projekt- och förändringsledning
• Goda kunskaper i att utveckla och arbeta processorienterat
• Goda kunskaper i att arbeta med olika IT-system

Du ska ha förmåga att:
• Vara verksamhetsorienterad och kommunikativ
• Ge service och stöd till Region Gotland och externa intressenter
• Arbeta självständigt, inge förtroende och ha hög integritet
• Samarbeta och skapa goda relationer
• Vara analytisk, strukturerad och noggrann
• Självständigt driva arbetet framåt och vara resultat- och lösningsorienterad
• Kunna växla mellan olika arbetsuppgifter och svårighetsgrad
• Uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Meriterande:
• Erfarenhet av arbete med upphandlingar eller inköp inom offentlig sektor
• Erfarenhet av verksamhetsutveckling inom offentlig sektor
• Erfarenhet av kategoristyrning
• Juridisk kompetens
• Goda kunskaper av arbete med avtal

Om Region Gotland
Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning
Placering: Upphandlingsstöd, Regionstyrelseförvaltningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde/varaktighet: Tillträde 2021-01-20 eller enligt överenskommelse.

Kontakt
Nanna Sörling
Upphandlingschef
0498-26 95 53

Ansökan
Referensnummer: A973854
Sök senast: 2020-10-04

Övrigt
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Läs mer


Sök senast
2020-10-04

Referensnummer
A973854

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb