Region Jämtland Härjedalen söker Upphandlare för fastighetsrelaterade upphandlingar

Om arbetsplatsen

Har du ett stort intresse för affärer? Då kan vi ha jobbet för dig.

Enheten Inköp och upphandling ingår i ekonomiavdelningen direkt under regiondirektören och ansvarar för stöd till Region Jämtland Härjedalens verksamheter vid inköp och upphandlingar. Affärsdrivet inköp och hållbara leveranskedjor är viktigt för regionen. Inköp och upphandling har i uppdrag att säkerställa att upphandling sker på ett hållbart sätt och i enlighet med gällande lagstiftning och organisationens politiska beslut. Region Jämtland Härjedalens totala värde av inköp av varor och tjänster uppgår till 2 miljarder kronor per år.

Vi är en enhet som expanderar och kommer under kommande år att tillföra flera funktioner till enheten. Idag består vi av avtalscontroller, inköpare, materialkonsulent, upphandlare, medarbetare inom avropsfunktionen för bemanningsfrågor, administratör inom e-handel samt en enhetschef. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö, möjlighet till distansarbete, flextid och möjlighet till friskvård.

Efterfrågan på våra tjänster är stor inom organisationen och upphandlingar för fastighetsenhetens räkning har ökat under det senaste året och även gällande entreprenadupphandlingar.

Arbetsuppgifter

Arbetet som upphandlare är ett administrativt arbete som är utåtriktat och fullt av utmaningar. Som upphandlare ansvarar du för hela processen när det gäller genomförandet av strategiska upphandlingar av varor och tjänster. Vi söker nu en ny kollega som i huvudsak ska ansvara för strategiska upphandlingar till vår fastighetsenhet men ska även till viss del stödja kollegor gällande upphandling av medicinteknisk utrustning. Du kommer att arbeta i nära samarbete med sakkunniga under processen.
Arbetet innefattar allt från att genomföra behovs- och marknadsanalys, upprätta och sammanställa upphandlingsdokument samt ansvara för anbudsutvärdering. Att förvalta och följa upp avtal är också en del av arbetet.

Arbetets komplexitet gör att du behöver hantera olika uppgifter parallellt. Det är viktigt att vara lyhörd och förstå verksamhetens behov. Du deltar även i interna och externa nätverk samt bidrar till enhetens utvecklings- och förbättringsarbete. Arbetet kräver ett taktiskt tankesätt och en hög grad av affärsmässighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom relevant område. Vi ser gärna att du har erfarenhet från upphandlingsarbete och/eller anbudsarbete. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av fastighetsbranschen och har god kännedom om branschens standardvillkor. Du har god vana av att projektleda komplexa projekt och vi ser gärna att du har erfarenhet av förhandling. För uppgiften behöver du i hög utsträckning ha förmåga att se möjligheter, ta initiativ och nå resultat.

Som person är du drivande, strukturerad och analytisk med förmåga att arbeta målstyrt och affärsorienterat. Du skapar engagemang och har god samarbetsförmåga. Goda kunskaper i Word och Excel är en förutsättning samt att du har mycket goda kunskaper att kommunicera på svenska i tal och skrift. I urvalsprocessen kommer stor vikt att fästas vid dina personliga egenskaper, för att både du och vi skall trivas att arbeta tillsammans.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-27

Referensnummer: Persr/146/2021

Kontakt
Lena Larsson, Inköpschef inköp och upphandling, 063-14 77 28, 070-226 77 28, lena.larsson@regionjh.se
Gunvi Dahlström, Ordf Vision, 070-587 43 07, gunvi.dahlstrom@fv.vision.se

Övrigt

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


Sista ansökningsdatum: 2021-04-27

Referensnummer: Persr/146/2021

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb