Region Stockholm söker ansvarig för digitalisering av inköp!

Region Stockholm är en av Sveriges största inköpsorganisationer och har som uttalad ambition att bli Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation samt ledande i Europa på hållbar upphandling. Våra ambitioner är således höga och vi arbetar aktivt för att sänka regionens inköpsrelaterade kostnader. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa. Tjänsten som ansvarig för digitalisering av inköp är en nyckelroll för vår organisation och ställer krav på såväl gedigen kunskap inom inköp, projektledning som god erfarenhet av att leda i förändring.

Regionledningskontoret är regionstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av regionens verksamheter utifrån den vision och budget som regionfullmäktige har beslutat om. Vi arbetar i huvudsak med strategiska frågor som har stor betydelse för regionens verksamheter.

Vi söker dig, vår nya medarbetare som ska vara ansvarig för digitalisering av inköp, som vill möjliggöra för oss att växa och lyckas i vårt gemensamma uppdrag att driva digitaliseringen av inköp vidare. Tycker du som vi att det är viktigt att det du gör på dagarna bidrar till något positivt. Då kan tjänsten som ansvarig för att driva digitaliseringen för inköp vara rätt för dig!

Vad ska du göra?

Som ansvarig för digitaliseringen av inköp ansvarar du för att leda, samordna och följa upp framdriften av regionens pågående projekt på området. Du initierar projekt och upprättar projektorganisationer, stöttar projektledare och säkerställer på övergripande nivå att det digitala systemlandskapet blir heltäckande och ändamålsenligt. Vidare ansvarar du för en koncerngemensam styrgrupp för inköpsdigitalisering.

Du kommer även att bereda remissvar och ärenden till regionstyrelsen rörande ansvarsområdet samt planera och genomföra utbildningsinsatser och seminarier m.m.

Vilka är vi?

Strategiskt inköp har det övergripande strategiska ansvaret för regionkoncernens inköps- och upphandlingsverksamhet.

I huvudsak handlar uppdraget om styrning, utveckling och uppföljning i syfte att säkerställa att koncernens verksamheter når uppsatta mål. Regionens inköpsverksamhet är nu inne i en spännande utvecklingsfas där det kommer att hända många saker, till exempel införande av kategoristyrt inköp och ökad digitalisering. Nu söker vi en ansvarig för att driva digitaliseringen av inköp vidare.

Vem är du?

Du har relevant högskoleutbildning inom systemvetenskap, ekonomi eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Vidare ska du ha flerårig erfarenhet av att arbeta med inköp inom en stor organisation (offentlig eller privat), upphandling och implementering av IT-system på inköpsområdet, förändringsarbete på strategisk nivå, projektledning och processinriktat arbete samt att ha organiserat och drivit nätverk.

Som person kännetecknas du av analytisk förmåga samtidigt som du är nytänkande och vågar utmana gårdagens sanningar. Du är ansvarstagande och driver självständigt dina processer framåt. Du är duktig på att skapa nya kontakter och du trivs med att hålla i olika nätverk. Du är lojal och handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål och riktlinjer. Du förblir motiverad när förändringar sker och avslutar det som påbörjats samt visar på en god förmåga att skapa mervärde. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Vidare ska du behärska Officepaketet och att ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

upphandlings- eller inköpsarbete inom offentlig sektor. Av att jobba med kategoristyrning inom en stor organisation. Att arbeta med PM3 och/eller andra styrmodeller för utveckling och förvaltning av digitala tjänster. Av att arbeta nära politiken i en politiskt styrd organisation och att vara eller har varit chef inom inköp eller IT.

Vårt erbjudande:

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen.

Ansökan

Har du frågor är du välkommen att kontakta inköpsdirektör Roger Eklund, chef för Strategisk inköp. roger.eklund@regionstockholm.se

Regionledningskontoret arbetar strategiskt och operativt ur ett koncernperspektiv för den övergripande utvecklingen av Region Stockholm. Förvaltningen ansvarar för att regionstyrelsen, tillväxt- och regionplanenämnden samt klimat- och hållbarhetsnämnden får de nödvändiga underlag och det stöd de behöver i sitt uppdrag för att utveckla Region Stockholm. Läs mer här (öppnas i nytt fönster)

Sista ansökningsdag: 2022-03-14

Referensnummer: 2022/1314

Kontakt
Roger Eklund, roger.eklund@regionstockholm.se, 070-737 61 48

Facklig företrädare
SACO: Jonas Ivarsson, 08-123 144 58
Vision: Tommy Mäntynen, Tommy.mantynen@regionstockholm.se
Akademikerförbundet SSR: Thérèse Juvall, therese.juvall@regionstockholm.se, 08-123 139 42

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Sista ansökningsdag: 2022-03-14

Referensnummer: 2022/1314

Kontakt
Roger Eklund, roger.eklund@regionstockholm.se 070-737 61 48

Facklig företrädare
SACO: Jonas Ivarsson, 08-123 144 58
Vision: Tommy Mäntynen, Tommy.mantynen@regionstockholm.se
Akademikerförbundet SSR: Thérèse Juvall, therese.juvall@regionstockholm.se, 08-123 139 42

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb