Region Stockholm söker enhetschefer till upphandlingsavdelningen

Region Stockholm söker enhetschefer till upphandlingsavdelningen inom regionens nya serviceförvaltning Är du en trygg ledare som är bra på att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att leverera på sina uppdrag och fortsätta att utvecklas? Inspireras du av möjligheten att göra goda affärer och skapa värde för skattepengarna? Vill du vara med och utveckla arbetssätt och roller mot en position i framkant av affären? Om svaret är ja ska du arbeta hos oss!

Vårt uppdrag

Upphandling är den avdelning inom Region Stockholm som framför allt ansvarar för samordnad upphandling och avtalsutveckling. Arbetet på avdelningen kännetecknas av stora affärer, stort ansvar och stora utvecklingsmöjligheter. Vi är i nuläget drygt 50 medarbetare.

Vi arbetar inom många områden för att täcka in regionens breda upphandlingsbehov och har nyligen blivit en del av Region Stockholms serviceförvaltning. Serviceförvaltningen ska samla kompetens inom olika verksamhetsområden och med hög kvalitet, kostnadsmedvetenhet och effektivitet utföra tjänster för övriga nämnder och bolag, som renodlas för att kunna fokusera på sina kärnverksamheter.

Till upphandlingsavdelningen söker vi nu chefer för enheter med huvudsakligt uppdrag inom inköpskategorier som läkemedel och vårdrelaterade tjänster, medicinteknik och övergripande material och tjänster. Enhetscheferna rapporterar direkt till avdelningschefen och har en nära samverkan både med regionens inköpsdirektör och med verksamhetschefer runt om i koncernen. Här får du en unik möjlighet att vara en del i skapandet av den nya serviceförvaltningen inom Region Stockholm med särskilt fokus på upphandlingsavdelningen.

Om tjänsterna

Dina medarbetare är upphandlare, avtalscontrollers eller har kombinationsroller. Enheterna är involverade i regionens tvärfunktionella strategiska arbete och ansvarar utifrån strategierna för det taktiska upphandlingsarbetet och för att följa upp och vidareutveckla avtal och leverantörsrelationer. Arbetet bedrivs i nära samarbete med expertgrupper och beslutsfattare inom verksamheterna.

Kvalifikationer

Du har minst fem års erfarenhet som chef, gärna som upphandlings- eller inköpschef, med ekonomi-, personal-, planerings- och uppföljningsansvar.

I botten har du en relevant högskoleexamen, t.ex. juridik eller ekonomi, eller motsvarande yrkesutbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Dina språkkunskaper i svenska och engelska är goda, i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du har utbildning i/erfarenhet av offentlig upphandling, kategoristyrt inköp, affärsansvar, projektledning och förändringsarbete.  Värdefull erfarenhet kan du också ha fått från hälso- och sjukvårdssektorn eller från arbete inom informations- och kommunikationsteknologi.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi arbetar efter Region Stockholms värdegrund som sammanfattas i orden Kompetens Öppenhet, Pålitlighet och Samverkan. För chefer inom Region Stockholm gäller fyra ledarkriterier:

Utvecklingsinriktad
Du ser möjligheter i förändring och utveckling. Du främjar nytänkande, mångfald och utvecklar ditt eget ledarskap. Du tar tillvara medarbetarnas kompetens och idéer för att utifrån ett patient-/kundperspektiv utveckla verksamheten och arbetsformer.

Kommunikativ
Du som chef är tydlig i din kommunikation. Du är lyhörd och har förmåga att skapa dialog. Du ger och tar emot feedback som bidrar till utveckling av medarbetarna och dig själv.

Värdegrundsbaserad
Du som chef är en tydlig arbetsgivare och verkar utifrån vår värdegrund. Du är en förebild och visar gott omdöme, är ärlig, modig och konsekvent i ditt beteende.

Mål- och resultatinriktad
Du som chef är drivande, har helhetssyn och systemförståelse. Du styr och leder mål- och resultatinriktat i dialog med dina medarbetare. Tillsammans med medarbetarna följer du systematiskt upp mål, analyserar resultat och genomför förändringar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Sök gärna redan idag, vi intervjuar löpande. Sista dag för ansökningar är 26 augusti 2019.

Välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
https://www.sll.se/

Regionledningskontoret arbetar strategiskt och operativt ur ett koncernperspektiv för den övergripande utvecklingen av Region Stockholm. Förvaltningen ansvarar för att regionstyrelsen och den politiska organisationen får de nödvändiga underlag och det stöd de behöver i sitt uppdrag för att utveckla Region Stockholm. Regionledningskontoret

Arbetsplats: Fleminggatan Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid

Kontakt

Ragna Forslund
Inköpsdirektör för funktionsområdet, Inköp
070-786 19 59

Fackliga representanter

Veera Florica Rajala
SACO
tel: 08-123 178 25

Heléne Söderholm
Vision
tel: 08-123 140 54


Sista ansökningsdag
2019-08-26

Referensnummer
163867

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb