Senior upphandlare till Halmstads Energi och Miljö

Vi levererar en så enkel sak som trygghet.

Som det största energi- och avfallsbolaget i regionen bidrar vi med samtliga delar till ett fungerande och hållbart samhälle. Vi levererar el till din kaffebryggare 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året och tar hand om den efter att den bryggt sin sista kopp. Våra anställda är vardagshjältar, är du?

Är du driven och har ett genuint intresse för goda affärer? Har du goda kunskaper i LUF, lång erfarenhet av förhandling och viljan att utvecklas och arbeta med ständig förbättring? Vill du dessutom vara med på en utvecklande resa med flera spännande projekt, kan tjänsten som senior upphandlare hos oss vara en unik möjlighet för dig!

ARBETSUPPGIFTER
Som upphandlare på HEM ställs du hela tiden inför nya utmaningar med möjlighet att bredda dina kunskaper inom energi- och miljöbranschen. Du är en nyckelperson som självständigt driver processer i nära samarbete med beslutsfattare från våra olika verksamhetsområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Genomföra upphandlingar inom HEMs samtliga områden enligt LUF
 • Avtalsförvaltning och avtalsuppföljning
 • Kvalificerad rådgivning till våra verksamhetsområden
 • Delta i utvecklingsprojekt

Vår avdelning drivs av att vara innovativ och nyttja lagstiftningen på bästa sätt för att kunna vara med och bidra till de bästa affärerna för hela HEM. Vi har en helt elektronisk upphandlingsprocess och jobbar hela tiden med digitalisering för att effektivisera våra flöden. Här signeras beslut och avtal elektroniskt och diarieföring sker via ett knapptryck.

VEM ÄR DU?
Krav för tjänsten:

 • Akademisk examen med inriktning mot upphandling, inköp eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Minst 4-5 års erfarenhet från upphandling inom offentlig sektor
 • Erfarenhet från arbete med avtalsuppföljning (Spend)
 • B-körkort

Meriterande erfarenheter för tjänsten:

 • Entreprenadupphandling (AB, ABT, ABK och AMA AF)
 • Tillämpning och kompetens inom LUF
 • Förhandlingsvana och tillämpning av olika upphandlingsförfaranden
 • Processledning (arbete i projektform)

Vårt upphandlingsteam består i nuläget av teamchef, tre upphandlare och en inköpare och det är därför väldigt viktigt att du som söker är en lagspelare och att du kompletterar oss; både när det gäller meritförteckning men också när det kommer till våra drivkrafter. Du är en driven, affärsmässig och listig person med hög integritet som gillar att nå resultat.

Vi tror också att du, liksom oss, har ett intresse för energi- och miljöfrågor och är duktig på att omsätta idéer och krav till skräddarsydda avtal. Självklart tar du ansvar för hela processen och ser till att inget faller mellan stolarna.

Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang i en framtidsinriktad organisation där du får goda möjligheter att påverka och bidra med din kunskap.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg men har du frågor om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med oss!

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök senast den 6 juni.

Kontaktpersoner

Nathalie Rapp, Teamchef Inköp och Upphandling, 035-191589, nathalie.rapp@hem.se


Sista ansökningsdatum: 2021-06-06

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb