Sollentuna kommun söker IT-upphandlare

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun och Sollentuna är idag en av de främsta kommunerna i landet avseende skola och näringsliv.

Vi söker en driven, affärsmässig it-upphandlare för ett kommunövergripande uppdrag.

Inköpsenheten är en kommungemensam resurs med uppgift att svara för kommunens inköps- och upphandlingsprocess samt e-handel. Inköpsenheten ingår organisatoriskt i ekonomiavdelningen, som är en avdelning inom kommunledningskontoret.

Inköpsenheten leds  av en inköpschef och består i övrigt av 13 kompetenta och trevliga kollegor såsom upphandlare, entreprenadupphandlare, upphandlingsstrateger, inköpsstrateg, upphandlingsadministratör, e-handelsadministratör, e-handelscontroller samt avtalscontroller.

Vi är ett engagerat, socialt och drivet team som tillsammans  arbetar med intressanta uppdrag  i en spännande miljö. Nu söker vi en lyhörd och kommunikativ IT- upphandlare.

Arbetsuppgifter
Inköpsenheten arbetar med kommunövergripande upphandlingar och på uppdrag med objektsupphandlingar av skiftande slag. Arbetet utförs med interna uppdragsgivare inom kommunkoncernen. Du kommer som upphandlare att ansvara för projektledning av planering och genomförande av främst IT-upphandlingar med skiftande komplexitet inom olika varu- och tjänsteområden/(kategorier).  Du ingår i ett team med andra upphandlare vilket innebär att du även kan komma att utföra upphandlingar inom andra områden än IT.

Du arbetar självständigt med olika upphandlingsuppdrag i nära samarbete med kravställare ute i verksamheten. Du kommer också arbeta tillsammans med medarbetare på kommunens it- och digitaliseringsenhet samt med projektledarna för miljö och klimat med flera.

Arbetet omfattar hela inköpsprocessen från behovs- och marknadsanalyser, upprättande av upphandlingsdokumentation, annonsering, utvärdering av inkomna anbud, avtalsskrivning, diarieföring samt implementering till avtalsuppföljning. I arbetet ingår även att genomföra förnyade konkurrensutsättningar samt att ge råd till verksamheten i olika upphandlings- och inköpsfrågor.

Inköpsenheten står mitt i ett skede att utveckla det strategiska och långsiktiga perspektivet i vår inköpsverksamhet. Då enheten är under utveckling ger det dig stora möjligheter att påverka. Vi jobbar aktivt med ständiga förbättringar och har nyligen kartlagt inköpsprocessen för att tydliggöra roller och ansvar både inom enheten och med våra beställare. Nu återstår det att vi tillsammans fortsätter utveckla kommunens arbete kring inköp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom juridik, ekonomi, teknik eller strategiskt inköp alternativt erfarenhet som bedöms likvärdig. För tjänsten behöver du ha flerårig erfarenhet av offentlig upphandling, erfarenhet av att ha arbetat som IT-upphandlare liksom av att ha arbetat som projektledare utifrån ett upphandlingsperspektiv.  För övrigt behöver du god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska samt goda kunskaper i Office-paketet. Önskvärt är att du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation, och har arbetat i upphandlingssystemet Kommers.

Denna tjänst innebär samarbete med många olika grupperingar både internt och externt vilket innebär att du behöver ha god kommunikativ förmåga, gott omdöme och god serviceförmåga. Vidare tror vi att du arbetar utifrån helhetssyn och tar dig an dina arbetsuppgifter självständigt.  

Vi erbjuder
Som upphandlare har du en viktig roll när Inköpsenheten utvecklas. För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare ska få möjlighet att utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Övrigt
Intervjuerna kommer att ske löpande under rekryteringsprocessen och vi tillämpar individuell lönesättning. I denna rekrytering görs bakgrundskontroll för slutkandidater.

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Referensnummer: 2021/402
Kontakt: Lill Sandberg, 08-579 215 96
Sista ansökningsdag: 2021-11-07


Sista ansökningsdag: 2021-11-07

Välkommen med din ansökan!

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb