Statens maritima och transporthistoriska museer söker upphandlare, visstidsanställning

Statens maritima och transporthistoriska museer (SMTM) arbetar med det maritima och transporthistoriska kulturarvet för att vidga människors världsbild, genom kunskap, upplevelser och engagemang. Vi driver och utvecklar Marinmuseum, Sjöhistoriska museet, Vasamuseet samt Järnvägsmuseet.

Ref 2.3-2019-1036

Om oss

Rollen som upphandlare är placerad vid enheten Samordnat verksamhetsstöd. I enheten ingår även ekonomi och HR. Enheten arbetar myndighetsövergripande och stöttar samtliga myndighetens verksamheter i Stockholm, Karlskrona och Gävle, varav resor kan förekomma i tjänsten. Tjänstens placeringsort är Stockholm.

Om tjänsten

I rollen som upphandlare på SMTM får du möjlighet att arbeta med en bredd av produkter. Du blir en del av en grupp av tre upphandlare som tillsammans arbetar med att ge professionellt stöd och support till samtliga delar av myndigheten. Du kommer självständigt att ansvara för och genomföra upphandlingar i dialog med beställare och kravställare och med stöd från övriga upphandlare. Du är drivande genom hela upphandlingsprocessen från behovsinventering till avtalsskrivning, med efterföljande avtalsförvaltning. I rollen ingår att vara ett konsultativt stöd i inköps- och upphandlingsrelaterade frågor. Detta kräver att du är tydlig med vilka ramar de inblandade ska förhålla sig till, men även att du är inlyssnande till de behov som finns och kan hitta den bästa lösningen.

Som upphandlare hos oss har du många interna kontaktytor, men även externa i form av andra myndigheter och museer. Detta främst vid samordning av gemensamma upphandlingar. I upphandlingsgruppen har kollegorna ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte för att utveckla såväl individen som gruppen, men även för att skapa nya sätt att samarbeta över enhetsgränserna.

Din bakgrund

Du ska ha en eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av områdena upphandling, inköp, ekonomi, juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha kunskaper om lagen om offentlig upphandling (LOU) samt dess rättstillämpning. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och även goda kunskaper i MS Office, speciellt avseende Excel.

Har du genomfört LIA (Lärande i Arbete) inom upphandlingsområdet under din utbildning ser vi det som meriterande. Har du erfarenhet av att arbeta i ett upphandlingsverktyg, i offentlig verksamhet eller har erfarenhet av strategiskt inköpsarbete ser vi även det som meriterande.

Dina egenskaper

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen behöver du ha en hög kommunikativ förmåga. Du är inlyssnande till behov, samtidigt som du kan förklara rutiner och tillvägagångssätt i upphandlingsförfarandet och vara tydlig kring de ramverk vi ska hålla oss inom. Du har lätt för att samarbeta och bidrar gärna med egna erfarenheter och kunskaper till gruppen. Du har en grundtrygghet i ditt sätt att arbeta och din personlighet kompletterar övriga medarbetare i gruppen. Du är analytisk, kan målinriktat och självständigt driva ditt arbete framåt och gör det på ett strukturerat och noggrant sätt. Då vi arbetar i en matrisorganisation behöver din känsla för service vara mycket hög och du förstår vikten av att lämna god kvalitet.

Anställning

Tidsbegränsad anställning, 6 månader med möjlighet till förlängning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Månadslön, vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.

Kontaktpersoner

Ola Svahn, enhetschef Samordnat verksamhetsstöd: 0455-35 93 65

Fackliga kontaktpersoner

Anders Bejerfjord, ST: 08-519 558 88
Patrik Gustafsson, SACO: 08-519 549 42

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 1 september genom att registrera dig via länken nedan. Första intervjuer planeras att hållas 17-19 september i Stockholm.

Övriga upplysningar

Statens maritima och transporthistoriska museer är en statlig myndighet och det innebär att uppgifterna som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i din ansökan. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. SMTM har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsidentitet och uttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion eller etnisk tillhörighet.

SMTM har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringsföretag och liknande.


Sista ansökningsdag
1 september

Ref 
2.3-2019-1036

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb