Stockholms stad, Fastighetskontoret söker en utvecklingsinriktad upphandlingschef

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Fastighetskontoret förvaltar och utvecklar ett unikt fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. Fastighetsbeståndet består av allt från större kontorsbyggnader, offentliga lokaler, idrottshallar, saluhallar och brandstationer till slott och herrgårdar, konstnärsateljéer, villor och små torp på landet. Vi förvaltar även natur- och friluftsområden utanför kommungränsen. Idag sitter vi i moderna lokaler på Kungsholmen, intill Stadshuset, cirka 5 minuter från Centralstationen. Redan under våren 2022 flyttar vi till Tekniska Nämndhuset på Fleminggatan 4. Det nya kontoret ligger i princip med samma avstånd från Centralstationen med nyrenoverade, fräscha och modernt anpassade lokaler.

 

Gillar du upphandlingsfrågor och verksamhetsutveckling – fastighetskontoret söker nu en ny upphandlingschef!

Din roll som upphandlingschef

Som upphandlingschef ansvarar du för att driva och utveckla fastighetskontorets engagerade och professionella upphandlingsenhet. Rollen innebär personalansvar för fem medarbetare där du leder och fördelar arbetet inom enheten. Du ansvarar också för att, tillsammans med fastighetskontorets ledningsgrupp, driva och utveckla inköps- och avtalsförvaltningsprocessen, så att den motsvarar våra ställda krav på styrning, kontroll och uppföljning.

Upphandlingsenheten stöttar inte bara fastighetskontoret i upphandlingsfrågor, utan har ett betydelsefullt och spännande samarbete med framförallt andra tekniska förvaltningar inom staden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara för utveckling av fastighetskontorets upphandlingar och avtal så att de alltid håller högsta möjliga kvalitet enligt fastställda mål
  • Ansvara för att operativt och strategiskt leda arbetet på upphandlingsenheten för att säkerställa att man fortlöpande gör de förändringar och förbättringar som verksamheten kräver.
  • Stötta medarbetare och vara rådgivande vid upphandling av konsulter och entreprenörer enligt LOU
  • Ansvara för regelbundna uppföljningar och analyser av tekniska konsult- och entreprenadupphandlingar för att säkerställa att de alltid genomförs på bästa sätt med önskat resultat
  • Verka för goda samarbeten med interna och externa aktörer för att proaktivt skapa bra och givande relationer på lång sikt.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har akademisk examen från högskole-/universitetsutbildning inom juridik eller annan examen inom upphandling och inköp som kan bedömas likvärdig.
Alternativt har du skaffat dig motsvarande kompetens genom relevant yrkeserfarenhet.

För att lyckas i rollen anser vi att du bör ha minst fem års erfarenhet av upphandlingsrelaterade frågor och personalansvar.

Du har gedigna kunskaper inom upphandling (LOU) och entreprenadjuridik och har med fördel arbetat mot/i byggbranschen. Vidare har du goda kunskaper i Officepaketet, god systemvana och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Det är även meriterande om du har arbetat med säkerhetsklassade upphandlingar och/eller arbetet med liknande arbetsuppgifter i en politiskt styrd organisation.

På intervjun kommer vi att lägga stor vikt vid följande förmågor och färdigheter;

Vi söker dig som trivs i ledarrollen och är trygg, modig och tydlig i ditt ledarskap. Som person är du affärsmässig och lyhörd inför verksamheternas behov samtidigt som du har ett professionellt förhållningssätt och hög integritet. Genom tillit och lyhördhet skapar du förtroende och engagemang i arbetsgruppen. Du har en god strategisk förmåga och angriper olika frågeställningar utifrån ett helhetsperspektiv. Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift men även att du har förmågan att förmedla information på ett pedagogiskt vis.

Som upphandlingschef kommer du att ha mycket externa och interna kontakter varför din kommunikations- och samarbetsförmåga är av stor betydelse.

Då tjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Din arbetsplats

Från den 1 juli 2021 ingår upphandlingsenheten, som en av tre enheter, på ekonomiavdelningen. Upphandlingsenheten ansvarar för fastighetskontorets upphandling av varor, tjänster och entreprenader. Merparten av upphandlingarna är kopplade till tjänster och entreprenader inom fastighets- och byggsektorn.

Som upphandlingschef ingår du i ledningsgruppen för ekonomiavdelningen och förväntas tillsammans med övriga enhetschefer bidra till hela avdelningens utveckling.

Hos oss får du

• Vara med och utveckla Stockholm
• Arbeta med spännande och unika fastigheter
• Goda möjligheter att utvecklas inom ramen för ditt uppdrag och inom Stockholms stad
• Stor frihet att planera ditt arbete
• En chef som engagerar, stöttar och utmanar
• Hjälpsamma och kompetenta kollegor som bidrar till en god stämning på kontoret
• En centralt belägen arbetsplats
• Förmåner som exempelvis Rikskortet, friskvård och semesterväxling
• En arbetsgivare som jobbar med sina utmaningar

Att arbeta hos oss är alltid varierade och ger stora möjligheter till personlig
utveckling.

Vi hoppas att annonsen väckt ditt intresse, varmt välkommen in med din ansökan!


Referensnummer: 2021/3554

Kontakt
Lena Lien, avdelningschef, 08 508 26 920
Facklig företrädare: Reza Etemad, Vision, 08 508 269 83
Karin Wrannvik, Ledarna, 076 129 07 50

Sista ansökningsdag: 2021-08-15
Utbildningskrav: Högskola/universitet

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb