Junior upphandlare (tidsbegränsad anställning) vid Ekonomiavdelningen

Stockholms universitet söker junior upphandlare som har ett brinnande intresse för forskning, naturvetenskap och/eller samhällsvetenskap och humaniora och som vill bidra till att Stockholms universitets forskare får tillgång till rätt varor och tjänster för att bedriva framstående forskning.

Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är mer än 33 000 studenter, 1 600 doktorander och 5 500 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga samt humanvetenskap. Universitetet omsätter ca 5,1 miljarder kronor

Universitetsförvaltningens uppgift är att ge administrativt stöd och service till organisationen så att universitetet på bästa sätt kan bedriva utbildning och forskning. Här återfinns också Ekonomiavdelningen bestående av tre sektioner, Central stab och administration, Redovisningssektionen samt Inköps- och upphandlingssektionen. Sammanlagt arbetar ca 40 personer på Ekonomiavdelningen.

Arbetsuppgifter
Stockholms universitet söker nu en junior upphandlare (vikariat) till den centrala inköps- och upphandlingssektionen. Ett förändringsarbete har sedan ett par år påbörjats inom Inköps- och upphandlingsverksamheten för att utveckla gemensamma processer och arbetssätt för universitetet. Utvecklingen omfattar även översyn av inköpsarbetet från behov till avveckling. Du kommer därför in i en spännande utvecklingsfas där du förväntas bidra med idéer kring förbättringar.

Arbetsuppgifterna kommer att vara mycket varierande med parallella upphandlingar avseende förbrukningsmaterial och tjänster. Stöd till verksamheter avseende förnyade konkurrensutsättningar och avrop från ramavtal. Enklare utredningar inom inköpsområdet.

Du blir en del av Inköps- och upphandlingssektionen som består av 14 medarbetare som besitter stor erfarenhet och möjligheten att utvecklas och dela kunskap är stor. Sektionen leds av upphandlingschefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot offentlig upphandling alternativt annan relevant eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av offentlig upphandling
  • erfarenhet av arbete i projektform/projektledning

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt är en god kommunikatör.

Som person är du självgående, arbetar strukturerat och metodiskt. Nyfikenhet och en vilja att utvecklas ser vi som önskvärt. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera arbetstoppar på ett bra sätt då tempot tidvis är högt. Då många projekt genomförs i grupp är god samarbetsförmåga ett krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och är ett vikariat för tjänstledighet på minst ett år.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av upphandlingschef, Susanne Ekman, tfn 08-16 44 57, susanne.ekman@su.se eller ekonomichef Pia Grankvist, tfn 08-674 75 59, pia.grankvist@su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.