Stockholms universitet söker senior upphandlare

Vill du arbeta med utmanade och intressanta arbetsuppgifter i en spännande och utvecklande organisation? Tycker du om att arbeta i ett högt tempo och delta i att utveckla processer och rutiner? Har du flerårig erfarenhet av upphandling och drivs av att skapa samhällsnytta och göra skillnad? Då är du rätt kandidat för oss!

Stockholms universitet

Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet, med mer än 28 000 studenter, 1 600 doktorander och 5 500 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena. I organisationen finns ca 55 institutioner där universitetets kärnverksamhet, utbildning och forskning bedrivs samt den centrala universitetsförvaltningen med tolv avdelningar.

 Ekonomiavdelningen, en av förvaltningsavdelningarna, består av tre sektioner; Central stab och administration, Redovisningssektionen samt Inköps- och upphandlingssektionen. Sammanlagt arbetar ca 40 personer på Ekonomiavdelningen.

En av våra strategiska upphandlare har valt att gå vidare i sin karriär och vi söker nu hens ersättare.

Du blir del av inköps- och upphandlingssektionen som idag består av 15 medarbetare. Sektionen leds av upphandlingschefen.

Arbetsuppgifter

De dagliga arbetsuppgifterna kommer att vara mycket varierande med parallella upphandlingar inom forskningsrelaterade varor och tjänster, men även upphandling av  konsulttjänster, förbrukningsvaror  och andra tjänster. Som upphandlare kommer du att agera projektledare och samarbetar med kravställarna tillika verksamhetsrepresentanter i upphandlingar.  I arbetet ingår också att informera om avtal, samt att ge råd och stöd till organisationen. Du deltar även i interna och externa nätverk.

Kvalifikationer

För tjänsten förväntas du ha minst fyra års erfarenhet av att självständigt genomfört upphandlingar inom Lagen om offentlig upphandling (LOU) och vana att hantera flera projekt parallellt samt erfarenhet av elektroniska upphandlingssystem och god kunskap i officepaketet.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av upphandling av komplexa tjänster
  • erfarenhet av upphandling av IT produkter/tjänster
  • erfarenhet av upphandling av entreprenader och fastighetsrelaterade varor och tjänster
  • erfarenhet av arbete i projektform/projektledning
  • erfarenhet av avtalsprocesser
  • erfarenhet från  upphandlingsverksamhet inom universitets- och högskolesektorn

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt är en god kommunikatör.

Som person är du självgående, arbetar strukturerat och metodiskt. Nyfikenhet och en vilja att utvecklas ser vi som önskvärt. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera arbetstoppar på ett bra sätt då tempot tidvis är högt. Då många projekt genomförs i grupp är god samarbetsförmåga ett krav. Du tycker om att bygga relationer och har förmågan att skapa förtroende. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller tillsvidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk i din ansökan.Tillträde enligt överenskommelse.

Ytterligare upplysningar
Lämnas av upphandlingschef Susanne Ekman, tfn 08-16 44 57 eller ekonomichef Pia Grankvist, tfn 08-674 75 59.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 40 17, st@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem som du når genom att klicka på knappen ”Sök jobbet” här nedan. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag (23 augusti 2020).

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag: 23 augusti 2020

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag: 23 augusti 2020
Placeringsort: Stockholm

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb